ΛΙΚΕΡ ΚΑΡΠΟΥΖΙ, ΣΥΝΤΑΓΗ
Φτιάξτε λικέρ καρπούζι και απολαύστε το με την παρέα σας.
ΥΛΙΚΑ
1 λίτρο ρούμι ή κονιάκ ή τσίπουρο
5 φλυτζάνια ζουμί από καρπούζι φιλτραρισμένο καλά
2,5 φλ. ζάχαρη
1/2 φέτα λεμόνι
1 κλωνάρι αρμπαρόριζας
Ε ΔΏ ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ ΠΟΤΆ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΊΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αγοράζω ένα ώριμο βιολογικό καρπούζι θα χρειαστώ το μισό απ αυτό, εξαρτάται από το βάρος.
Τα βράζω όλα μαζί για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη σκεπάζω και την άλλη μέρα προσθέτω το ποτό. Κλείνω σε μπουκάλια και το φυλάω σε δροσερό μέρος.
Βήμα 1 – Στύβω με τα χέρια μου σε ένα σουρωτήρι το καρπούζι.
Βήμα 2 – Σουρώνω το ζουμί 2-3 φορές
Βήμα 3 – μετράω το χυμό του καρπουζιού , 5 φλυτζάνια και το ρίχνω σε μια κατσαρόλα,
Βήμα 4 – προσθέτω τόση ζάχαρη όσο η μισή ποσότητα από το ζουμί, δηλαδή 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
Βήμα 5 – Ρίχνω μια φέτα λεμόνι , και ένα κλωνάρι αρμπαρόριζα και το αφήνω στην φωτιά 5 λεπτά να πάρει μια βράση. Σκεπάζω και την άλλη μέρα ρίχνω μέσα 1 λίτρο βότκα ή ρακί. αφήνω να ξεκουραστεί για 5 μέρες. Έτοιμο το λικέρ καρπούζι μυρωδάτο και δροσερό να το απολαύσετε με τριμμένο πάγο και αναψυκτικό.