Ψάχνω τρόπους να τρώω όλα τα θαλασσινά χωρίς να τα τηγανίζω για πιο υγιεινά..και για πιο εύκολα.. αυτή η συνταγή πιστεύω ότι είναι αρκετά κοντά με τα τηγανιτά!
-
Καλαμαράκια ή θράψαλα καθαρισμένα & κομμένα ροδέλες (κατά βούληση)
-
1 λεμόνι (τον χυμό του)
-
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
-
Αλάτι
-
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
-
Βάζουμε σε ένα μπωλ τα καλαμαράκια ή θράψαλα μας αφού τα έχουμε πλύνει, καθαρίσει, κόψει & σουρώσει σε ένα τρυπητήρι
-
Ύστερα ρίχνουμε το αλάτι και το χυλό λεμονιού και ανακατεύουμε να πάει παντού
-
Προσθέτουμε αλεύρι όσο χρειάζεται για να αλευρωθούν όλα αρκετά καλά και τα ανακατεύουμε
Ανακατεύουμε καλά και όταν είναι αλευρωμένα όλα τότε αρχίζουμε με τα χέρια και τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα μεταφέρουμε
-
Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα και όταν είναι αλευρωμένα όλα τότε αρχίζουμε με τα χέρια και τα ξεχωρίζουμε και τα τινάζουμε να φύγει το παραπανίσιο αλεύρι και τα μεταφέρουμε στο ταψί στρώνοντας τα αραιά μεταξύ τους.
-
Τα πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν
-
cookpad.com/gr