Εύκολη συνταγή
5 μερίδες
1h 30′
Συστατικά
- 1/4 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι
- 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
- 1 μεγάλο καρότο
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 1/2 φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1/2 φλ. νερό
- 1 κ. σούπας κέτσαπ
- 2 κ. σούπας παρμεζάνα
- 1 πρέζα βασιλικός
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού χυμός λεμονιού
- 1 φλ. τυρί cottage
- 1 αυγό
- 8 μεγάλα λαζάνια βρασμένα, κομμένα στα τρία
- 150 gr μοτσαρέλα
Τρόπος μαγειρέματος
- Στο μπλέντερ χτύπησε το κρεμμύδι, το κολοκυθάκι, την πιπεριά και το καρότο μέχρι να λιώσουν.
- Ζέστανε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και πρόσθεσε τα τριμμένα λαχανικά.
- Σοτάρισέ τα για πέντε με έξι λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας με το νερό, το κέτσαπ, την παρμεζάνα, το βασιλικό και αλάτι.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε τη σάλτσα για περίπου 40 λεπτά.
- Μετάφερε τη σάλτσα στο μπλέντερ, πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και χτύπησέ την μέχρι να γίνει πουρές.
- Σε ένα μπολ χτύπησε το cottage με το αυγό και προθέρμανε το φούρνο στους 180 βεθμούς.
- Στρώσε σε ένα πυρίμαχο σκεύος λίγη σάλτσα και από πάνω φτιάξε στρώσεις με λαζάνια, το μείγμα cottage, σάλτσα και μοτσαρέλα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και τελειώνοντας με τη μοτσαρέλα.
-
ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΩΡΑ ΚΑΙ DELIVERY! Σας φέρνουν με ένα απλό τηλεφώνημα τα προϊόντα της προτίμησής σας στο σπίτι…
- Κάλυψε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και ψήσε για περίπου μισή ώρα.
- Ξεσκέπασε το πυρέξ και ψήσε για άλλα 10 με 15 λεπτά.
- Άφησε το φαγητό να σταθεί για 10 λεπτά και σέρβιρε.