Υπάρχει καλύτερη επιλογή από το αβγό όταν αναζητάς κάτι νόστιμο και θρεπτικό, που να φτιάχνεται γρήγορα, χωρίς να περιμένεις και να ταιριάζει σε κάθε ώρα της ημέρας; Μάλλον όχι!
Το αβγό είναι μια σχεδόν τέλεια τροφή, αφού αποτελεί μια από τις πιο υγιεινές επιλογές για μικρούς και μεγάλους, μπορεί να καταναλωθεί με πάρα πολλούς τρόπους, ενώ το σκέτο ασπράδι είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης.
Για να μην ψάχνεσαι, ωστόσο, επιλέξαμε 5 καθημερινές συνταγές, που θα φτιάξεις σε χρόνο
Αβγά scrambled
Λίγα πιάτα έχουν ταυτιστεί τόσο πολύ με το πρωινό όσο τα αβγά scrambled -να είναι καλά οι Αμερικάνικες σειρές και τα brunch μενού των εστιατορίων. Εμείς τα λέμε και στραπατσάδα και τα επιλέγουμε για ένα δυναμικό ξεκίνημα στη μέρα μας.
Δες τη συνταγή εδώ.
Ανοιχτό σάντουιτς με αβγό ποσέ και αβοκάντο
Εκεί λίγο πριν το μεσημέρι, που είσαι στο γραφείο και αισθάνεσαι μία λιγούρα ή έχεις γυρίσει από το γυμναστήριο και θέλεις κάτι χορταστικό και απολαυστικό, ένα σάντουιτς με αβγό και αβοκάντο είναι ό,τι πρέπει. Και αν δεν μπορείς να πετύχεις το αβγό ποσέ (είναι πολύ εύκολο, δες σε βίντεο εδώ πώς το φτιάχνουμε), μπορείς να το αντικαταστήσεις με βραστό αβγό.
Δες τη συνταγή εδώ.
Ομελέτα με κιμά
Και φτάσαμε στο μεσημεριανό. Αν την προηγούμενη μέρα είχες φτιάξει μακαρόνια με κιμά και σου περίσσεψε ο κιμάς σου έχουμε μία συνταγή για να τον αξιοποιήσεις με τον πιο απολαυστικό τρόπο. Θα τον κάνεις ομελέτα και έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά έχεις ένα ολοκαίνουργιο φαγητό!
Δες τη συνταγή εδώ.
Αβγά μάτια με πικάντικη σάλτσα φούρνου από ντοματίνια
Τα αβγά μάτια με ντομάτα είναι η συνταγή στην οποία δεν θα καταφέρουμε ποτέ, μα ποτέ να αντισταθούμε! Τέλεια ψημένα αβγά με ελαφρώς μελάτους κρόκους, πλούσια σάλτσα ντομάτας και φέτες ψωμιού από δίπλα για ατελείωτες βούτες. Ένα γευστικό όνειρο, ιδανικό και για βραδινό…
Δες τη συνταγή εδώ.
Σαγανάκι με παστουρμά και αβγά
Για το τέλος, κρατήσαμε ένα μεζεδάκι παντός καιρού, για εκείνες τις ξαφνικές επισκέψεις φίλων που ψάχνεις κάτι νόστιμο και κυρίως γρήγορο για να συνοδέψεις τα τσίπουρα ή το κρασί. Γιατί με τους μεζέδες είμαστε πάντα ανυπόμονοι!
Όσο για τη συνταγή, δες την εδώ.