Μπορεί εγώ να φτιάχνω αυτό το κέικ με ταχίνι όλον το χρόνο, αλλά για όσους νηστεύετε είναι το τέλειο πρωινό αλλά και σνακ για όλη τη διάρκεια της Σαρακοστής. Νόστιμο και θρεπτικό, με έντονη γεύση από το Μακεδονικό Ταχίνι με Πορτοκάλι και άρωμα από τα φρέσκα πορτοκάλια.
1 φλ. τσαγιού ταχίνι
1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
1 φλ. τσαγιού μαύρη σταφίδα
1 φλ. τσαγιού ξανθή σταφίδα
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
500 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. κανέλα
λίγο γαρύφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και το ταχίνι μέχρις ότου ομοιογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το νερό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπά μας υλικά. Ενώνουμε το μείγμα με το ταχίνι και ανακατεύουμε και πάλι.
Λαδώνουμε τη φόρμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170ºC για 40 περίπου λεπτά.