Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Ρυζόγαλο της γιαγιάς

Ρυζόγαλο της γιαγιάς

 

Το ρυζόγαλο μου φέρνει στο μυαλό αναμνήσεις από τα παιδικά μου χρόνια όταν το έφτιαχνε η γιαγιά μου και τα καταβροχθίζαμε δυο-δυο με τις  αδερφές μου.

Εύκολο και νόστιμο. Η γιαγιά μου έφτιαχνε αυτό το ρυζόγαλο σχεδόν κάθε μέρα με ολόφρεσκο γάλα που μας έφερνε  ο γαλατάς της γειτονιάς.

  • Υλικά συνταγής: 3/4 του φλιτζανιού ρύζι γλασέ, 2 φλιτζάνια νερό, λίγο αλάτι, 5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, λίγη μαστίχα κοπανισμένη (πραιρετικά), 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, κανέλα για το πασπάλισμα

 

Προετοιμασία

Εκτέλεση συνταγής: Βάζετε σε κατσαρόλα το ρύζι με το νερό και το αλάτι και σιγοβράζετεγια 10′. Προσθέτετε το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαστίχα και ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά. Όταν το ρύζι βράσει, διαλύετε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτετε κι αυτό στην κατσαρόλα. Συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει το ρυζόγαλο να πήζει. Όπως είναι ζεστό, το μοιράζετε σε 6 μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει καλά και το σερβίρετε πασπαλισμένο με κανέλα ή σκέτο, αν δεν την τρώνε τα παιδιά.

 

About Μαρία Νικολοπούλου