Δοκιμάστε αυτά τα κεφτεδάκια λαχανικών και θα ξετρελαθείτε! Όλο το καλοκαίρι σε μια μπουκιά
Εκτέλεση
Ξεκινάμε τα κεφτεδάκια λαχανικών, τρίβοντας τα κολοκύθια και τη μελιτζάνα. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αλατίζουμε. Αφήνουμε να σταθούν για 10΄, να ιδρώσουν. Τα στύβουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Τέλος, ρίχνουμε το αλεύρι κι αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο, ώστε να γίνουν ζύμη και να πλάθονται.
Πλάθουμε μεγάλα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε.
Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Εναλλακτικά, αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδόκολλα, σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 15΄στους 200 βαθμούς C.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια λαχανικών ζεστά ή κρύα με ντιπ γιαουρτιού και ντιπ μεσογειακής σάλτσας ντομάτας.