Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μοσχάρακι με Μπάμιες …Από τα παλιά

Μοσχάρακι με Μπάμιες …Από τα παλιά

Οι μπάμιες είναι από πιο νόστιμα καλοκαιρινά λαχανικά!
Ο συνδιασμός τους, με το μοσχάρι ή το κοτόπουλο, μας δίνει ένα από τα καλύτερα φαγητά της Ελληνικής Κουζίνας!

 

Stamatopoulos Fruits Home

Μοσχάρακι με Μπάμιες

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

  • ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΙΑ: 1 (4 Servings)
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 45 mins
  • ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ: 2 hrs 0 min
  • ΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 2 hrs 45 mins

Υλικά

  • 4 μερίδες μοσχαράκι
  • 500 gr. μπάμιες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
  • κρεμμύδια ξερά
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 200 gr. χυμό ντομάτας φρέσκια ή συσκευασμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κουταλιές της σούπας ξύδι

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Οδηγίες

  1. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκιες μπάμιες αφού τις καθαρίσουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία:
    Πλένουμε 2-3 φορές τις μπάμιες κάτω από αφθονο κρύο νερό.
    Τις βάζουμε σε ένα μπώλ με νερό και προσθέτουμε το ξύδι.
    Τις αφήνουμε 30 λεπτά και τις αφήνουμε άλλα 10 λεπτά σε τρυπητό να στραγγίσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια.
    Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
    Σε μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε αρκετή ποσότητα ελαιόλαδου να κάψει.
    Προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές του σε δυνατή φωτιά.
  3. Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε με 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
    Προσθέτουμε το κρεμμύδι στην κατσαρόλα με το κρέας και ανακατεύουμε ελαφρά.
    Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ και την ζάχαρη.
    Τέλος χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπάστει το κρέας.
    Σιγοβράζουμε το κρέας για 1 ώρα και 15 λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις κάψει, σωτάρουμε τις μπάμιες.
  5. Προσθετουμε τις μπάμιες στην κατσαρόλα και ανακινούμε την κατσαρόλα.
    Αν χρειαστει θα προσθέσουμε επιπλέον ζεστό νερό ώστε να βράσουν οι μπάμιες.
    Προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το αλάτι.
  6. Σιγοβράζουμε περίπου 30 λέπτά, χωρίς να ανακατεύουμε το φαγητό.
    Μόλις μαλακώσουν οι μπάμιες και δέσει η σάλτσα, το φαγητό είναι έτοιμο.
    Σερβίρεται ζεστό, με φέτα και μπόλικο ψωμί!

About Μαρία Νικολοπούλου