Κάποια πράγματα είναι καλύτερα να μην τα κρατάμε εγκλωβισμένα σε οποιαδήποτε μορφή «πλαισίου» γιατί απλώς μπορεί και να χαλάμε την αισθητική τους.
Λίγα χρόνια πριν όταν πηγαίναμε σε ένα μέρος για πρώτη φορά συνηθίζαμε να τραβούμε φωτογραφίες. Το ίδιο κάναμε και για τις στιγμές που θεωρούσαμε μοναδικές!
Τώρα πια δεν χρειάζεται να πάμε κάπου για πρώτη φορά ούτε καν να θεωρούμε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές μοναδικές για να τραβήξουμε μια φωτογραφία. Τώρα απλώς τραβάμε όλη την ώρα και κάτι γιατί κάθε στιγμή είναι μοναδική αλλά και γιατί η τεχνολογία μας έχει δώσει την ευχέρεια να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα!
Ένα κακό συνήθειο όμως που έχουμε, μετά τη λήψη, είναι να τις εγκλωβίζουμε κυριολεκτικά και μεταφορικά σε κορνίζες και να επισκιάζουμε με αυτές την αίγλη της στιγμής που έχει τυπωθεί σε ένα κομμάτι φωτογραφικού χαρτιού. Τις περισσότερες δε φορές αλλοιώνουμε το αποτέλεσμα διαλέγοντας κορνίζες περίτεχνες και φανταχτερές. Τι θέλουμε όμως τελικά να αναδείξουμε, είναι το ερώτημα που θα πρέπει πάντα να θέτουμε στον εαυτό μας όταν πρόκειται να τις θέσουμε σε κοινή θέα! Τη φωτογραφία ή την κορνίζα;
Εμείς προτείνουμε 6 τρόπους για να βγάλετε επιτέλους τις φωτογραφίες από τις κορνίζες και να τις αφήσετε να αγγίξουν τις ψυχές των παρατηρητών, γυμνές ως έχουν, δίχως χρώματα και περίτεχνα σκαλίσματα.
Μόνο για τα πρακτικά της υπόθεσης να αναφέρουμε πως για όλες τις προτάσεις που σας ετοιμάσαμε χρειάζονται απλά υλικά για να λάβουν οι φωτογραφίες θέση στον τοίχο σας δίχως κλασσικές κορνίζες!
Γεωμετρία: Όσο και δύσκολη να σας φαινόταν η γεωμετρία στα σχολικά σας χρόνια τώρα θα χρειαστείτε μονάχα καρφιά και ένα σπάγκο για να φτιάξετε το πιο περίτεχνα γεωμετρικό background για τις φωτογραφίες σας.
Ορίστε την περιοχή μέσα στην οποία θα δημιουργήσετε το γεωμετρικό σας σχέδιο και ξεκινήστε να καρφώνετε τα καρφιά (αφήνοντας τουλάχιστον 1 εκατοστό να εξέχει από τον τοίχο) σε διάσπαρτα σημεία της αφήνοντας αρκετή απόσταση μεταξύ τους.
Το σχέδιο θα εξαρτηθεί από εσάς αρκεί να είναι γεωμετρικό δηλαδή να έχει πολλά τρίγωνα και πολύγωνα σχέδια ενωμένα μεταξύ τους (καρφιά και σπάγκο θα βρείτε σε καταστήματα με οικοδομικά υλικά).
Στη συνέχεια δέστε την άκρη ενός σπάγκου σε ένα από αυτά και συνεχίστε να περνάτε το σπάγκο από καρφί σε καρφί περιστρέφοντας το σπάγκο για ένα τουλάχιστον γύρο στο κάθε ένα από αυτά.
Όταν ολοκληρώσετε το σχέδιο δέστε την άκρη του σπάγκου σε ένα καρφί για να σταθεροποιηθεί η κατασκευή σας και τοποθετήστε επάνω του φωτογραφίες σας με μικρά μεταλλικά κλιπ (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία).
Δόμηση: Δώστε πλαίσια στις φωτογραφίες σας και αφήστε τες να μιλήσουν δια της απλότητας.
Για την κατασκευή αυτή θα χρειαστείτε ένα μικρό κομμάτι δομικού πλέγματος (θα βρείτε σε μάντρες με είδη οικοδομών) που θα το στηρίξετε στον τοίχο σας βιδώνοντας το με στηρίγματα σωλήνων σχήματος Ω (θα βρείτε σε καταστήματα με υδραυλικά είδη) πιάνοντας φυσικά τα τέσσερα σημεία του πλέγματος (δηλαδή στις γωνίες).
Αν οι φωτογραφίες που θα τοποθετήσετε επάνω με μεταλλικά κλιπ είναι ασπρόμαυρες τότε βάψτε με μαύρο σπρέι όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε για την κατασκευή πριν αυτή γίνει.
Πάρτε έτοιμες ντίζες τοίχου με ενσωματωμένα γαντζάκια (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας) και τοποθετήστε τες την μία κάτω από την άλλη σε ίση απόσταση μεταξύ τους. Στη συνέχεια επιλέξτε τις φωτογραφίες που θα κρεμάστε με προσοχή στις διαστάσεις αυτών καθώς θα πρέπει να είναι ίδιες.
Προμηθευτείτε λευκά χάρτινα πασπαρτού όσα και οι φωτογραφίες σας (θα βρείτε σε καταστήματα κατασκευής κορνιζών ή σε μεγάλα βιβλιοπωλεία) με άνοιγμα ελάχιστα μικρότερο των φωτογραφιών σας και κολλήστε τις γωνίες των φωτογραφιών πάνω στο πασπαρτού με χαρτοταινία από την πίσω πλευρά φυσικά.
Τέλος, κρεμάστε τις φωτογραφίες με μεταλλικά κλιπ στους γάντζους που βρίσκονται πάνω στις ντίζες. Προσέξτε μονάχα να υπάρχει απόλυτη ευθυγράμμιση μεταξύ των φωτογραφιών τόσο οριζόντια όσο και κάθετη.
Φύση: Η φύση πάντα είναι ευπρόσδεκτη στους τοίχους των σπιτιών αρκεί να ξέρετε πώς να το κάνετε.
Πάρτε ένα μικρό λεπτό κλαδί δέντρου, όπως για παράδειγμα αυτό μιας ώριμης νεραντζιάς, και κόψτε το σε έξι ίσα κομμάτια πάχους τουλάχιστον 4 εκατοστών. Σ
τη συνέχεια, καρφώστε σε κάθε κομμάτι με μικρά καρφάκια την άκρη ενός σπάγκου και αφήστε εκκρεμές ένα κομμάτι 70 εκατοστών για να κρεμάσετε εκεί τις φωτογραφίες σας.
Τέλος, βιδώστε τα κομμάτια του κλαδιού στον τοίχο σας σε κάθετη διάταξη με ίση απόσταση μεταξύ τους.
Σπίτι στην Κορινθία
Κατάστημα: Δεν είναι λίγες οι φορές που μαζί με την αγορά ενός ρούχου μας δίνουν και τις κρεμάστρες. Ειδικά αν είναι αυτές με τις πιάστρες τότε χρησιμοποιήστε τες για να κρεμάσετε τις φωτογραφίες σας δημιουργώντας με αυτές μια επίτοιχη συστάδα.
Καρφώστε στον τοίχο σας καρφιά και στη συνέχεια απλώς τοποθετήστε τις κρεμάστρες σε αυτά.
Για περισσότερο εντυπωσιακά αποτελέσματα, μιας και αυτή η κατασκευή είναι αρκετά απλή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαρτόνια για background των φωτογραφιών σας ακόμη και ένα κομμάτι καθρέφτη αν φυσικά το καρφί και η κρεμάστρα αντέχει το βάρος του.
Magazine: Κάντε ένα μέρος του τοίχου σας να μοιάζει με περιοδικό και τις φωτογραφίες σας με illustration σελίδες αυτού!
Κολλήστε με ταινία διπλής όψεως τις φωτογραφίες σας στον τοίχο και φτιάξτε διαφορετικά περιγράμματα για την καθεμία από αυτές με washi tape (θα βρείτε σε βιβλιοπωλεία). Δεν θα χρειαστεί να κάνετε τίποτε παραπάνω για να τις αναδείξετε στον τοίχο του σπιτιού σας.
Δοκιμάστε όποια ιδέα κι αν σας κέντρισε το ενδιαφέρον και είμαστε σίγουροι πως το αποτέλεσμα θα σας χαροποιήσει ιδιαίτερα!
Πηγή