Υλικά
-
1 πακέτο πέννες
-
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-
5 πιπεριές μακρόστενες πράσινες
-
350 γραμάρια κοτόπουλο
-
1/2 φλ. ελαιόλαδο
-
1 ποτήρι του κρασιού κόκκινο γλυκό
-
2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
-
1 κουτάλι της σούπας μουστάρδα
-
3 κ.σ. τυρί κρέμα
-
200 γρ. ελιές
-
αλάτι
-
πιπέρι
-
λίγη ζάχαρη
-
κύμινο
-
πάπρικα
-
δυόσμο αποξηραμένο
-
αρκετή ρίγανη
-
τυρί φέτα τριμμένο
Εκτέλεση
-
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό.
-
Παράλληλα σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Τα αφήνουμε να μαλακώσουν και ρίχνουμε το κοτόπουλο.
Όταν μαλακώσει το κρέας , σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
-
Αφού εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε λίγη ζάχαρη, τον πελτέ, μουστάρδα, όλα τα μπαχαρικά και προσθέτουμε νερό (2 μεγάλα ποτήρια νερού).
-
Όταν αρχίσει ή σάλτσα είναι σχεδόν έτοιμη ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τις ελιές. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μια κρεμώση υφή η σάλτσα.
-
Σερβίρουμε τις πένες , τις οποίες προαιρετικά έχουμε βουτυρώσει πρώτα. Πάνω απο τα ζυμαρικά πασπαλίζουμε αρκετή τριμμένη φέτα και το φαγητό ειναι έτοιμο!