Συνταγή για αφράτα τυροκούλουρα με φέτα και γιαούρτι! Ένα ιδανικό σχολικό κολατσιό για τα παιδιά πολύ νόστιμο και χορταστικό. Αυτά τα γεμιστά τυροκούλουρα με σουσάμι μπορείτε να τα φτιάχνετε και σαν απογευματινό σνακ, ή για την εκδρομή & την παραλία. Το σίγουρο είναι ότι θα γίνουν ανάρπαστα.
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία
Υλικά
- Γάλα 1 νεροπότηρο χλιαρό
- Ξερή Μαγιά 1 φακελάκι
- Ζαχαρη μία κουταλιά
- Αυγα 1
- Αυγα 1 ασπράδι
- Ηλιέλαιο μισό νεροπότηρο
- Αλέυρι Που Φουσκώνει Μόνο Του 500 γραμμάρια
- Αλατι ένα κουταλάκι
- Αυγα 1 κρόκο για την επάλειψη
- Γάλα λίγο για την επάλειψη
- Σουσαμι καβουρντισμένο
Για την γέμιση
- Φέτα 400 γρ
- Γιαουρτι 200 γρ στραγγιστό
- Αυγα 1
- Πιπέρι 1 πρέζα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη που είναι εγγύηση πιο αφράτη δεν υπάρχει βάζω το γάλα, την μάγια, τη ζάχαρη και τα ανακατεύω πολύ καλά μέχρι να διαλυθούν και το αφήνω 15 λεπτά. Μετά προσθέτω το αυγό ολόκληρο και ένα ασπράδι τον κρόκο τον κρατάω για επάλειψη στο τέλος, το ηλιέλαιο, κοσκινίζω το αλεύρι και ένα κουταλάκι αλάτι ίσως χρειαστεί και λίγο ακόμα αλεύρι περίπου 50 γραμμάρια το κάνω ζύμη η οποία είναι πάρα πολύ μαλακή έως που μπορεί να κολλάει και λίγο στα χέρια την τοποθετώ σε ένα λαδωμένο μπολ το σκεπάζω και ξεκινώ να φτιάχνω τη γέμιση φουσκώνει αμέσως θέλω να σας πω.
Χώρισα τη ζύμη σε 14 μπαλάκια άνοιξα φιλαράκι με λάδι στα χέρια και στον πάγο έβαλα γέμιση την έκανα ρόλο την έστριψα έκλεισα τις άκρες και από πάνω έβαλα τον κρόκο που είχα φυλάξει αραιωμένο με λίγο γάλα, σουσάμι καβουρντισμένο και έψησα στους 180 για 25 λεπτά τόσο μου πήρε εμένα στο δικό μου φούρνο μέχρι που να ροδίσουν.
Το ποτήρι που χρησιμοποίησα είναι 330 ml