Ας το παραδεχτούμε! Οι πίτες μας αρέσουν σαν Έλληνες!
Σήμερα σας παρουσιάζουμε μία πίτα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
Πεντανόστιμο πιάτο το οποίο γίνεται πολύ εύκολα!
Υλικά:
- 1300 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
- 500 γρ. μανιτάρια portobello κομμένα σε φέτες
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μαζί με ένα μέρος από τα φύλλα τους)
- 2 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 2 αυγά
- τυρί παρμεζάνα τριμμένο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- Βράζουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό για μισή ώρα και τις στραγγίζουμε.
- Τις λιώνουμε με το εργαλείο του πουρέ μαζί με 1 κουταλιά βούτυρο, 50 ml κρέμα γάλακτος, λίγο μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
- Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ρίχνουμε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμυδάκια. Τα ανακατεύουμε, τα αλατίζουμε (όχι πολύ) και τα ψήνουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους.
- Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει (23 εκ.), στρώνουμε τον πουρέ γύρω γύρω και τα μανιτάρια στο κέντρο.
- Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
- Πασπαλίζουμε πατάτες και μανιτάρια με τυρί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC για 40 λεπτά.
- Πηγή