‘Ενας πρώτης τάξεως μεζές για να συνοδέψει το ουζάκι σας.
Μανιτάρια γεμιστά
1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα μεγάλα
1 κρεμμύδι
1/2 φλ. κεφαλογραβιέρα
2 αβγά
3 κ.σ. γαλέτα
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
4 κ.σ. κρασί σαμιώτικο
πιπέρι πράσινο
Οδηγίες:
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα μανιτάρια (κανονικά απλώς τα σκουπίζουμε πολύ καλά). Τα στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας και αφαιρούμε τα κοτσάνια.
1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 2 λεπτά, ώσπου να μαραθεί.
2. Προσθέτουμε τα κοτσάνια των μανιταριών επίσης ψιλοκομμένα και σωτάρουμε για λίγα ακόμα λεπτά.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα, τα αβγά χτυπημένα, τη γαλέτα, τα σωταρισμένα κοτσάνια των μανιταριών, λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
4. Τοποθετούμε στη συνέχεια τα μανιτάρια γυρισμένα ανάποδα, σε βουτυρωμένο ταψί και τα γεμίζουμε με το μείγμα.
5. Λιώνουμε 4 κουταλιές βούτυρο και το ανακατεύουμε με το κρασί και με το μείγμα περιχύνουμε τα μανιτάρια.
6. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο (200°C) για 15-20 λεπτά περίπου.
7. Στη συνέχεια ανάβουμε το γκριλ και τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά να ροδίσουν. Σερβίρονται ζεστά.
gourmed.gr