Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τί συμβαίνει αλήθεια στη Μόρια; Το αγνοούν ιδεολογικοί κάποιων απόγονοι “Ελληναράδων”

Τί συμβαίνει αλήθεια στη Μόρια; Το αγνοούν ιδεολογικοί κάποιων απόγονοι “Ελληναράδων”

Η Μόρια φλέγεται πάλι… Κι ας ήταν όλοι εκεί… Αστυνομία, τοπικοί άρχοντες, όλη η πολιτική προστασία του νησιού…

Τί συμβαίνει αλήθεια στη Μόρια; Κι ο “λύκος” από δίπλα να οργανώνεται και να καραδοκεί, τα θύματα πάλι να κατασπαράξει…

Την στιγμή που μανάδες με τα παιδάκια τους στην αγκαλιά τρέχουν για να σωθούν, η απελπισία και η απόγνωση είναι διάχυτη σε όλους του πυρόπληκτους υπάρχουν και κάποια μισάνθρωπα καθάρματα που με αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο πανηγυρίζουν!

Είναι απίστευτη η εσωτερική σαπίλα που εκδηλώνουν.

 

Αυτοί που σήμερα αποδίδουν τα μύρια όσα στους κολασμένους τούτου του κόσμου που βρίσκονται σήμερα στην Μόρια και όχι μόνο, αναζητώντας το δικαίωμα στην ελπίδα για μια καλύτερη ζωή, καλό θα είναι να μάθουν για τα πογκρόμ εναντίον των Ελλήνων μεταναστών στις ΗΠΑ το 1909, στον Καναδά το 1918 και στην Αυστραλία το 1935.
Για τις δολοφονίες, τις καταστροφές των περιουσιών τους, για τις πυρπολήσεις των σπιτιών τους.

Αυτοί που σήμερα μιλάνε με τέτοια εχθρότητα και υποτίμηση για τα θύματα του ιμπεριαλισμού και καπιταλισμού, που παλεύοντας με θεούς και δαίμονες κατόρθωσαν να βρεθούν στην χώρα μας, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν να βρεθούν σε άλλα κράτη για μια καλύτερη ζωή, χρήσιμο θα τους ήταν να γνωρίζουν τι αντιμετώπιση είχαν οι Ελληνες μετανάστες από τους γηγενής των χωρών που αναφέραμε. 

Θα τους πληροφορήσουμε, λοιπόν ότι για τα δημοσιεύματα της τότε εποχής, οι Ελληνες μετανάστες ήταν: «οι βρόμικοι, υπάνθρωποι, απολίτιστοι, άγριοι, βιαστές, επιρρεπείς στο έγκλημα, τεμπέληδες, χαρτοπαίχτες, παιδεραστές, απεργοσπάστες, απατεώνες, τσαντάκηδες, αλκοολικοί, αντικοινωνικά στοιχεία».

Δεν είναι τόσο ο ρατσισμός κάποιων σχολιαστών του κειμένου που αναφέραμε, ο οποίος τους οδηγεί να εκφράζονται με τέτοια εχθρότητα απέναντι στους δυστυχισμένους ανθρώπους που  βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στο κολαστήριο της Μόριας. Αυτό που εκδηλώνουν είναι η μισανθρωπιά, ο σάπιος εσωτερικός τους κόσμος.

Το ίδιο θα έκαναν αν ζούσαν το 1916, όταν άρχισαν να έρχονται στην χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες ομόθρησκοι τους, από τον Πόντο, κυνηγημένοι από τους Τούρκους.

Την ίδια συμπεριφορά θα έδειχναν και στους “τουρκόσπορους”, τους “σκατοουγλούδες”, τις “παστρικές” και τους “παληοαούτηδες“, Ελληνες χριστιανούς που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

«(…) θα σφάξωσι, θα εκδιώξουσι τους πρόσφυγας δι’ όπλων, μαχαίρων, και ροπάλων», δήλωναν οι Ελληναράδες, το 1916, όταν ερχόταν μαζικά οι πρόσφυγες από τον Πόντο.

«Φωτιά στους τουρκόσπορους πρόσφυγες», φώναζαν οι ίδιοι, όταν διαδήλωναν  στις στήλες του Ολυμπίου Διός το 1923 ενάντια στους πρόσφυγες από την Μικρά Ασία.

Ιδεολογικοί απόγονοι αυτών των “Ελληναράδων” είναι και αυτοί που σήμερα εκδηλώνουν το μίσος τους στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στους προσφυγικούς καταυλισμούς.

tsak-giorgis.blogspot.com/

About Μαρία Νικολοπούλου