Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Μακαρόνια με αυθεντική σάλτσα μπολονέζ

Δοκιμάστε την αυθεντική συνταγή για σάλτσα μπολονέζ και τα μακαρόνια με κιμά, θα αποκτήσουν άλλη νοστιμιά και άλλη διάσταση

 

 

Υλικά Συνταγής
4 κ.σ ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (μία φορά περασμένο από τη μηχανή)
3 σκ. σκόρδο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 καρότα ψιλοκομμένα
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
2 κ.σ. πελτέ
2 φλ. κόκκινο κρασί
2 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
2 δαφνόφυλλα
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
1 κλαδάκι δενδρολίβανο
2 πρέζες ζάχαρη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
βρασμένα σπαγγέτι
τριμμένη παρμεζάνα (ή πεκορίνο ή ώριμο κεφαλοτύρι)

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

 

Δείτε επίσης :

Μακαρόνια Μπολονέζ με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

 

 

Εκτέλεση
Για την αυθεντική σάλτσα μπολονέζ, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τον κιμά, σπάζοντάς τον με κουτάλα σε μικρά μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερι και τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 2′.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1-2′.

Σβήνουμε με το 1 φλ. κρασί. Ντεγκλασάρουμε καλά την κατσαρόλα τρίβοντας καλά με την κουτάλα τη βάση της μέχρι να καθαρίσει τελείως. Αφήνουμε να πιεί όλα τα υγρά μέχρι να στεγνώσει τελείως ο κιμάς.

Προσθέτουμε τις ντομάτες και το υπόλοιπο κρασί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με αλουμινόχαρτο και καπάκι, ώστε να σφραγίσει καλά. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες.

Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Βράζουμε τα μακαρόνια, τα στραγγίζουμε, τα περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα μοιραζουμε στα πιάτα.

 

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ – Π.ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ

Βάζουμε μπόλικη σάλτσα μπολονέζ και τριμμένο τυρί κατά βούληση. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Μυστικά για τέλεια αυθεντική μπολονέζ
-Για πεντανόστιμη σάλτσα μπολονέζ, φροντίζουμε ο κιμάς μας να μην είναι εντελώς άπαχος, γιατί λίγο λίπος δίνει απίστευτη γεύση και υφή στη σάλτσα μας. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά για να επιλέγετε σωστά τον κιμά για κάθε συνταγή.

-Για να γίνει τέλεια η μπολονέζ, πρέπει να σιγομαγειρευτεί, να είναι πολύ καλά σκεπασμένη η κατσαρόλα και η σάλτσα ίσα που να κοχλάζει όσο περισσότερη ώρα γίνεται. Δηλαδή αν έχετε χρόνο, αφήστε τη σε πολύ χαμηλή φωτιά για περισσότερη ώρα να μελώσει.

-Ντεγκλασάρισμα: Είναι μια απαραίτητη διαδικασία που δίνει έξτρα γεύση και συμπυκνώνει όλα τα αρώματα του φαγητού.

Πώς γίνεται; Σβήνουμε συνήθως με κρασί ή άλλο αλκοόλ τα σοταρισμένα υλικά και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας ώστε να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κρέατος που στερεοποιήθηκαν από το σοτάρισμα.

.argiro.gr

 

About Μαρία Νικολοπούλου