Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη αναμένεται να μπουν περισσότερες περιοχές
Με τα δεδομένα, όπως αυτά διαμορφώνονται, δεν αναμένεται να υπάρξει εισήγηση της Επιτροπής για χαλάρωση μέτρων στην Αττική, αντίθετα θα παρακολουθούν με προσοχή οι ειδικοί την πορεία των κρουσμάτων στον Πειραιά και τον Δυτικό τομέα Αττικής τα οποία κινούνται συνεχώς ανοδικά.
Στο λεκανοπέδιο όπου νοσηλεύεται το 50% των ασθενών με κορωνοϊό, εντοπίστηκαν χθες 880 νέα κρούσματα, με τον Κεντρικό τομέα Αθηνών να συγκεντρώνει τα 241, τη Δυτική Αττική τα 41, τον Δυτικό τομέα Αθηνών 156, τον Πειραιά 152 και τις Νήσους της Αττικής τα 23. Τα αυστηρά μέτρα στον κλοιό των οποίων βρίσκεται το λεκανοπέδιο από τις 11 Φεβρουαρίου,
δεν φαίνεται να έχουν αποδώσει ακόμα, συνηγορούν οι ειδικοί, παρατήρηση που επανέλαβε και ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης, για την αργή μείωση του ιικού φορτίου στα λύματα, μόλις 20%.
Στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού χάρτη αναμένεται να μπουν περισσότερες περιοχές. Μετά την Αρκαδία και το Ναύπλιο, που μπήκαν χθες σε αυστηρό lockdown, το κόκκινο χρώμα θα χαρακτηρίζει εφεξής και για τις επόμενες ημέρες τη Θεσπρωτία, τη Λευκάδα, την Κορινθία, καθώς και οι τρεις περιοχές παρουσιάζουν επιδημιολογική επιβάρυνση τις τελευταίες ημέρες.
Στη Θεσπρωτία χθες εντοπίστηκαν εννέα περιστατικά κορωνοϊού, με την επίπτωση, όμως, ανά 100.000 πληθυσμού να είναι 20,65 περιστατικά, στην Κορινθία 31 περιστατικά και στη Λευκάδα 13.
Σημειωτέον πως στα νοσοκομεία της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Αρκαδίας καταγράφονται πολλές νοσηλείες. Χθες στο νοσοκομείο του Άργους βρίσκονταν 15 ασθενείς, άλλοι 15 σε εκείνο του Ναυπλίου, στης Κορίνθου 21 και στης Τρίπολης άλλοι 27 ασθενείς.
Στο μικροσκόπιο των ειδικών θα μπουν τόσο η Θεσσαλονίκη όσο και η Χαλκιδική, προκειμένου να αξιολογηθούν εκ νέου οι δείκτες σε αυτές τις περιοχές και εάν χρειάζεται να ληφθούν περισσότερα μέτρα.