Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Tηψανόψωμα χωρίς λάδι ,με γέμιση τυριών – Θεϊκά Αφρός!

Tηψανόψωμα χωρίς λάδι ,με γέμιση τυριών – Θεϊκά  Αφρός!

Τα Τηγανόψωμα χωρίς τηγάνι, χωρίς λάδια  με γέμιση τυριών θεϊκά αφρός  έχουν γίνει ανάρπαστα δοκιμάστε τα , σας τα προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Υλικά

  • Αλευρι 900 γρ. ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • Νερό 500 ml περίπου
  • Ξερή Μαγιά 1 φάκελο
  • Αλατι 1 κουταλάκι
  • Ελαιολαδο 2 κουταλιές
  • Νερό Όσο πάρει χλιαρό

Για την γέμιση

  • Φέτα 300 γρ.
  • Ανθοτυρο 100 γρ.
  • Τυρί 200 γρ. κίτρινο
  • Αυγα 1 προαιρετικά

Σε πολλούς δεν αρέσουν τα τηγανόψωμα επειδή είναι τηγανιτά και τραβάνε πολύ λάδι. Είναι απόλυτα λογικό ειδικά όταν προσέχουμε την διατροφή μας. Η σημερινή μας συνταγή όμως είναι τηγανόψωμα χωρίς πολύ λάδι και ψημένα στον φούρνο!

Μπορούμε πλέον , να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας τηγανόψωμα σε μία πιο υγιεινή συνταγή, χωρίς τηγάνι και περιττά λάδια! Η νοστιμιά τους όμως παραμένει ίδια και είναι και ακόμη πιο νόστιμα! Η ζύμη είναι σκέτος αφρός και η γέμιση είναι απλά συγκλονιστική.

Εκτέλεση για Τηγανόψωμα χωρίς τηγάνι, χωρίς λάδια από τη Γκόλφω

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το αλάτι, ανακατεύουμε λίγο με το χέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό. Ανακατεύουμε και πάλι λίγο με το χέρι. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι με το χέρι. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε με το χέρι και προσθέτουμε αλεύρι αν χρειαστεί. Για την ζύμη πλάθουμε περίπου 5 λεπτά.

Θέλουμε η ζύμη να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει τα χέρια. Προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο και σκεπάζουμε την ζύμη μας αεροστεγώς σε ένα τάπερ. Βάζουμε την ζύμη μας σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά περίπου.

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε λίγο νερό με περισσότερο ελαιόλαδο. Έχουμε τρίψει τα τυριά μας. Αναμειγνύουμε τα τυριά σε ένα διαφορετικό μπολ και προσθέτουμε το αυγό αν θέλουμε και ανακατεύουμε.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά και η ζύμη μας είναι εύπλαστη, την χωρίζουμε σε τρεις μπάλες. Ανοίγουμε την κάθε μπάλα με τις παλάμες ή με τον πλάστη σε αλευρωμένο πάγκο και βάζουμε από πάνω την γέμιση με τα τυριά. Πάνω από τα τυριά ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μη λασπώσουν τα τυριά. Κάνουμε ένα πουγκί τη ζύμη με τα χέρια.

Όσο προετοιμάζουμε τα τηγανόψωμα έχουμε βάλει τον φούρνο να προθερμαίνεται. Τον θέλουμε καυτό. Ψήνουμε τα τηγανόψωμα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς Κελσίου. Μόλις ψηθούν τα τηγανόψωμα με ένα πινέλο τα αλείφουμε με το μείγμα που είχαμε φτιάξει στην αρχή από νερό και ελαιόλαδο.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την συνταγή για Τηγανόψωμα χωρίς τηγάνι, χωρίς λάδια από τη Γκόλφω:

Δείτε επίσης:

Πιροσκί με κιμά – H συνταγή που κέρδισε βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής

Πηγή

 

About Μαρία Νικολοπούλου