Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι εξαπέλυσαν επιδρομή σε παιδιατρικό νοσοκομείο στην πολιορκημένη Μαριούπολη, με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να κάνει λόγο για «παιδιά και γυναίκες κάτω από τα συντρίμμια» και να ζητά εκ νέου μετ’ επιτάσεως από τη Δύση την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.
Το Κίεβο κάνει λόγο για «έγκλημα πολέμου» στη Μαριούπολη, η οποία βομβαρδίζεται αδιάκοπα και η Ρωσία «κρατά ομήρους» τους κατοίκους τους.
Η στρατηγικής σημασίας πόλη-λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, όπου και κατοικεί συμπαγής ελληνικής πληθυσμός, μετρά τουλάχιστον 1.170 νεκρούς από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο της πόλης Σεργκέι Ορλόφ -οι 47 εξ αυτών ετάφησαν σήμερα σε μαζικό τάφο.
Διεθνής ανησυχία και φόβους για διάχυση ραδιενέργειας ήγειραν νωρίτερα οι πληροφορίες για διακοπή της ηλεκτροδότησης στον πυρηνικό σταθμό του Τσερνόμπιλ, εντούτοις η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής ενέργειας (IAEA) ήταν καθησυχαστική ανακοινώνοντας ότι το μπλακ-άτου «δεν έχει σημαντικές επιπτώσεις στην ασφάλεια».
Με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να παραμένει αμετακίνητος στην μη παράδοση και το Κρεμλίνο -που πλήττεται από όλο και σφοδρότερες οικονομικές κυρώσεις- να επιμένει στις αξιώσεις του, ο πόλεμος εισέρχεται προς την τρίτη εβδομάδα. Η αυριανή συνάντηση Λαβρόφ – Κουλέμπα στην Τουρκία, λίγη αισιοδοξία προκαλεί ότι θα φέρει το χαρμόσυνο μήνυμα της ειρήνης στην περιοχή.
Και ενώ ο ρωσικός στρατός σφυροκοπά σφοδρά τα περίχωρα του Κιέβου και τις μεγάλες ουκρανικές πόλεις, το προσφυγικό δράμα συνεχίζεται: Πάνω από δύο εκατομμύρια Ουκρανοί, γυναίκες και παιδιά στην πλειοψηφία τους, έχουν περάσει τα ουκρανικά σύνορα, τη μερίδα του λέοντος των προσφύγων να δέχεται η Πολωνία, όπου υπολογίζεται ότι έχουν καταφύγει πάνω από 1,3 εκτοπισμένοι.