Συνταγή για το τσουρέκι με ίνες! Μια φανταστική συνταγή που δεν θα σε απογοητεύσει! Αν θέλεις το πασχαλινό σου τσουρέκι να βγει μαστιχωτό που να το κόβεις και να έχει υπέροχες ίνες, είσαι στην κατάλληλη συνταγή!
1200γρ αλεύρι για τσουρέκι
240γρ ζάχαρη
100γρ νωπή μαγιά και ένα φακελάκι ξερή
200γρ γάλα
120γρ γιαούρτι
85γρ μέλι
Ξύσμα πορτοκάλι
4 αυγά και 3 κρόκοι ακόμα
1 τσιμπιά αλάτι
240γρ βούτυρο αγελάδας
1 κ.σ κονιάκ
20γρ μαχλεπι
4γρ κακκουλε (κάρδαμο)
2 βανίλιες
½ κ.γ μαστίχα
Γέμιση
300γρ Σοκολάτα γάλακτος (προαιρετικά)
Δείτε επίσης:
Μυστικά για το τέλειο τσουρέκι: Συνταγή για Αγιορείτικα παραδοσιακά πασχαλινά τσουρέκια
Για εσάς που δεν επιθυμείτε να τα φτιάξετε μόνες σας σας έχουμε την λύση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ ΓΙΑ Τσουρεκι με ινες
Βάζουμε το γάλα χλιαρό μέχρι 40 βαθμούς στον κάδο μαζί με μια κουταλιά ζάχαρη και τις μαγιές. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε 100γρ από το αλεύρι μας ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί για δέκα λεπτά μόλις διπλασιαστεί ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε πάλι για δέκα λεπτά και πάμε να κάνουμε το τρίτο φούσκωμα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο το μαχλεπι και το κακουλε και το αφήνουμε να κρυώσει. Στην διάρκεια που περιένουμε το τρίτο φουσκώμα ετοιμάζουμε όλα τα υλικά που έχουμε (θερμοκρασία δωμάτιου) όλα. Μόλις διπλασιαστεί για τρίτη φορά ανακατεύουμε πάλι και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του βουτύρου. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά είτε με το χέρι είτε με το μίξερ. Βάζουμε σε λεκάνη που έχουμε λαδώσει βάζουμε την ζύμη και μετα την λεκάνη σε σακούλα και αφήνουμε να διπλασιαστεί (περίπου 40 λεπτά). Βγάζουμε και ξανά ζυμώνουμε βάζοντας το βούτυρο λίγο λίγο μέχρι να το πάρει όλο. Βάζουμε ξανά για φούσκωμα (περίπου 45 λεπτά) και έπειτα βγάζουμε και κάνουμε μπαστούνια που τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά αλείφουμε με το ασπράδι του αυγού που είχαμε βγάλει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε για 30 με 35 λεπτά αντιστάσεις στους 150 σε προθερμασμενο φούρνο.
Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία…τα καλύτερα της Κορινθίας με ένα κλικ
mageirikesapolauseis.gr