Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Απολαυστικές φωλιές κανταϊφιού με κρέμα πατισερί

Απολαυστικές φωλιές κανταϊφιού με κρέμα πατισερί

Αυτές τις φωλίτσες κανταϊφιού θα τις κάνεις πολλές φορές. Είναι πολύ λαχταριστές ενώ η κρέμα τους θα σε ενθουσιάσει.

Υλικά (12 κομμάτια)
Για το σιρόπι
100 γρ ζάχαρη
160 ml νερό

Για τη Βάση
250 γρ φύλλο καταΐφι
100 γρ βούτυρο λιωμένο

Για την Κρέμα πατισερί
100 γρ ζάχαρη
50 γρ corn flour
3 κρόκους αυγών
500 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια

Απολαυστικές φωλιές κανταϊφιού με κρέμα πατισερί

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.

Συνεχίζουμε με τη βάση του γλυκού μας. Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Εν συνεχεία, κάνουμε φωλιές σε φόρμα για μάφιν. Αφού τις φτιάξουμε, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.

Όσο είναι καυτές οι φωλιές σιροπιάζουμε με 2-3 κουταλιές, την καθε μία, από το χλιαρό σιρόπι.

Διαφήμιση

Συνεχίζουμε με την κρέμα πατισερί. Διαλύουμε την ζάχαρη, το corn flour και τους κρόκους στο κρύο γάλα.

Κατόπιν, τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και την βανίλια.

Τέλος, γεμίζουμε τις φωλιές με την κρύα κρέμα και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.

Απολαυστικές φωλιές κανταϊφιού με κρέμα πατισερί

Έτοιμες οι φωλιές με κανταΐφι και κρέμα πατισερί. Καλή επιτυχία να τις κάνετε και καλή απόλαυση!

Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο:

 

About Μαρία Νικολοπούλου