Αυτές τις φωλίτσες κανταϊφιού θα τις κάνεις πολλές φορές. Είναι πολύ λαχταριστές ενώ η κρέμα τους θα σε ενθουσιάσει.
Υλικά (12 κομμάτια)
Για το σιρόπι
100 γρ ζάχαρη
160 ml νερό
Για τη Βάση
250 γρ φύλλο καταΐφι
100 γρ βούτυρο λιωμένο
Για την Κρέμα πατισερί
100 γρ ζάχαρη
50 γρ corn flour
3 κρόκους αυγών
500 ml γάλα
50 γρ βούτυρο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το σιρόπι. Βράζουμε λοιπόν για 5 λεπτά το νερό και την ζάχαρη.
Συνεχίζουμε με τη βάση του γλυκού μας. Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Εν συνεχεία, κάνουμε φωλιές σε φόρμα για μάφιν. Αφού τις φτιάξουμε, ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Όσο είναι καυτές οι φωλιές σιροπιάζουμε με 2-3 κουταλιές, την καθε μία, από το χλιαρό σιρόπι.
Συνεχίζουμε με την κρέμα πατισερί. Διαλύουμε την ζάχαρη, το corn flour και τους κρόκους στο κρύο γάλα.
Κατόπιν, τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα. Την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με το βούτυρο και την βανίλια.
Τέλος, γεμίζουμε τις φωλιές με την κρύα κρέμα και πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης.
Έτοιμες οι φωλιές με κανταΐφι και κρέμα πατισερί. Καλή επιτυχία να τις κάνετε και καλή απόλαυση!
Δες τη συνταγή στο παρακάτω βίντεο: