Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα 5 Πράγματα που Κάνουν οι Παραγωγικοί Άνθρωποι Πριν από τις 8 το Πρωί

Τα 5 Πράγματα που Κάνουν οι Παραγωγικοί Άνθρωποι Πριν από τις 8 το Πρωί

Για πολλούς το πρωινό ξύπνημα είναι μαρτύριο καθώς αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη από περισσότερο ύπνο και ξεκούραση.

Ομως, οπως λέει ο σοφός λαός «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένες όταν ξυπνάμε το πρωί.

Οι περισσότερες κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Προκειμένου να κερδίσουμε λίγα λεπτά ύπνου το πρωί, σηκωνόμαστε οριακά πριν να φύγουμε για την δουλειά με αποτέλεσμα να μην μας μένει χρόνος ούτε να φάμε ένα καλό πρωινό, αλλά ούτε να κάνουμε πράγματα για τον εαυτό μας. Παίρνουμε ένα καφέ στο χέρι και πηγαίνουμε στο γραφείο.

Ωστόσο, η επιστήμη τονίζει ότι είναι καλό είναι να ξυπνάς νωρίτερα το πρωί για να έχεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σένα και να μπορείς να κάνεις κάποια πολύ βασικά πράγματα για την ψυχική σου υγεία.

Μην ξεχνάμε ότι το πρωί είναι μια σημαντική στιγμή της ημέρας, γιατί το πώς θα περάσουμε το πρωινό μας μπορεί συχνά να μας πει το είδος της ημέρας που θα έχουμε. Και σίγουρα αν αφιερώσουμε χρόνο για τον εαυτό μας, τότε θα είμαστε και πιο παραγωγικοί στην εργασία μας.

Σύμφωνα με το Forbes, υπάρχουν 5 μυστικά των παραγωγικών ανθρώπων που κάνουν πριν από τις 8 π.μ.

1. Ασκηση

Οι άνθρωποι που ξεκινούν την ημέρα τους με γυμναστική είναι περισσότερο παραγωγικοί και ενεργητικοί στην εργασία τους. Η άσκηση σου δίνει ενέργεια και χαρίζει ευεξία για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ είναι ένας καλός τρόπος εκτόνωσης. Πριν σκεφτείς ότι το μόνο που αντέχεις να κάνεις μετά το ξύπνημα είναι ένα καλό πρωινό, ένας καφές και το μακιγιάζ σου, οργανώσου, βάλε στόχο και αφιέρωσε 10 λεπτά στον εαυτό σου που θα αποδειχθούν πολύτιμα. Η πρωινή γυμναστική θα σε κάνει να δεις τη διαφορά όχι μόνο στο σώμα και τη διάθεση σου, αλλά και στην αποδοτικότητα σου στη δουλειά.

2. Χαρτογράφηση της ημέρας σε τετράδιο 

Ξεκίνα την ημέρα σου με πρόγραμμα. Αυτό θα σου δώσει μια κατεύθυνση και θα σε βοηθήσει να είσαι οργανωτική. Αγόρασε ένα τετράδιο και σημείωνε κάθε μέρα τι πρέπει να κάνεις. Φτιάξε ένα πρόχειρο πλάνο της ημέρας, ώστε να σου είναι ξεκάθαρο ποιες υποχρεώσεις πρέπει να φέρεις εις πέρας.

3. Διαλογισμός

Ο πρωινός διαλογισμός μπορεί να σου προσφέρει την καθαρότητα και την ηρεμία που έχεις ανάγκη στο ξεκίνημα της ημέρας. 10 λεπτά διαλογισμού είναι αρκετά για να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο διαλογισμός έχει αποδειχθεί πως έχει απίστευτα οφέλη για την συνολική μας υγεία, ψυχική και σωματική. Στην πραγματικότητα λειτουργεί ως «φάρμακο» της ψυχής αλλά και ως ασπίδα για ασθένειες, κάτι που αποδεικνύεται και επιστημονικά.

4. Προτεραιότητες

Βάλε προτεραιότητες και καλό είναι να ξεκινήσεις με αυτά που σε ευχαριστούν λιγότερο. Το πρωί είναι η στιγμή που συνήθως νιώθεις πιο ξεκούραστη και τα επίπεδα ενέργειάς σου είναι δυνατά. Αρα ξεκίνησε με αυτά που σου φαίνονται πιο δύσκολα από τα υπόλοιπα. Ετσι δεν θα τα μεταθέσεις για την επόμενη ημέρα.

5. Πρωινό

Το πρωινό γεύμα είναι το πιο σημαντικό μέσα στη μέρα. Δίνει τα απαραίτητα “καύσιμα”, Όταν αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα, ξεκινήσεις τη μέρα σου με κάτι θρεπτικό,- χωρίς λιπαρά και ζάχαρη-, με νερό και ένα αναζωογονητικό ρόφημα, έχεις βάλει τις βάσεις μιας ημέρας με ενέργεια στο full. Σίγουρα, ο καφές από μόνος του δεν είναι πρωινό!

Πηγή: bovary.gr

About Μαρία Νικολοπούλου