Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

H Μηλόπιτα αυτή θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα

H Μηλόπιτα αυτή θα σας κάνει να τρέξετε στην κουζίνα

Μια υπέροχη μηλόπιτα με ωραία τριφτή ζύμη που ταιριάζει υπέροχα με ζεστά ροφήματα.

H Μηλόπιτα

Υλικά για τη ζύμη:

Advertisement

 

200 γρ ζάχαρη καστανή
200 γρ ηλιέλαιο
2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
1 πορτοκαλί (το ξύσμα του)
500 γρ αλεύρι γοχ (κοσκινισμένο)
1 μπέικιν πάουντερ
100 γρ φουντούκια τριμμένα

Γέμιση:
5 μήλα πράσινα καθαρισμένα και περασμένα στον τρίφτη
150 γρ ζάχαρη καστανή
1/2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ γαρύφαλλο

foyrnoi 2

Για εσάς που δεν έχετε χρόνο , δείτε τα καλύτερα Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία της Κορινθίας

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ με το σύρμα και στο τέλος το αλεύρι που έχουμε μέσα το μπέικιν μέχρι να ενωθούν τα υλικά!
Για την γέμιση καθαρίζουμε τα μήλα, τα τρίβουμε στον τρίφτη και στύβουμε πολύ καλά σε ένα ποτήρι (αυτόν τον χυμό τον κρατάμε για την κρέμα μήλου) την γέμιση να μην έχει πολλά υγρά. Μετά βάζουμε την γέμιση σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με την ζάχαρη, κανέλα, γαρύφαλλο και τα τριμμένα φουντούκια.
Σε μια αποσπώμενη φόρμα κέικ, αφού την λαδώσουμε και την αλευρώσουμε βάζουμε την μισή ζύμη στο κάτω μέρος την στρώνουμε με το χέρι να πάει παντού ομοιόμορφα μετά ρίχνουμε από πάνω την γέμιση και στο τέλος βάζουμε την υπόλοιπη ζύμη σαν να την τρίβουμε να πάει παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60 λεπτά στους 170 βαθμούς. Το μυστικό στο ψήσιμο είναι να το βάλετε στην πιο ψηλή σχάρα του φούρνου στον αέρα ! Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά πριν ξεφορμάρουμε για να μην διαλυθεί … και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη άχνη …

Πασπαλίζετε αν θέλετε με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική ή άχνη και λίγη κανέλα και σερβίρετε. Συνοδεύετε προαιρετικά με παγωτό βανιλια και σάλτσα κανέλας.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου