Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

&    Δρ ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ  ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ & ΕΦΗΒΩΝ

 

Διδάκτωρ Ιατρικής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου

Επιστημονικός Δ/ντής Κέντρου Πρόληψης – Προαγωγής Υγείας

Αγ.Παρασκευής Χολαργού – ΟΚΑΝΑ

Σύμβουλος Ψυχοδερματολογίας Νοσοκομείου «Α.Συγγρός»

 

ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ νεο

Ολοκληρωμένη παρακολούθηση του παιδιού μας προσφέρει το «Οικογενειακό Ιατρείο» της Παιδιάτρου Μαρίας Φωτοπούλου Καραμπέτσου και του Δρ Χάρη Καραμπέτσου ψυχιάτρου παιδιών και εφήβων στο Κιάτο στην 28ης Οκτωβρίου 43, αφού οι υπηρεσίες που παρέχουν και οι δύο επιστήμονες   καλύπτουν  το μικρό μας θησαυρό από την ημέρα που ανοίγει τα μάτια του μέχρι την ενηλικίωσή του με άρτιες υπηρεσίες πρόληψης, διάγνωσης και θεραπευτικής παρέμβασης  σε σωματικό αλλά  και σε ψυχολογικό επίπεδο.

Ο σεβασμός και το πραγματικό ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο αποτελούν τις βασικές αρχές και των δύο επιστημόνων έχοντας κατανοήσει τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και στηριζόμενοι στην κοινωνική ευαισθησία που ούτως ή άλλως χαρακτηρίζει τη φύση του επαγγέλματός τους.

Πληροφορίες:

28ης Οκτωβρίου 43, Κιάτο

(πρώην κλινική Μπουσιάκου)

27420 22654

693 6531504

 

********************************************************

Παιδοψυχίατρος Δρ. Χάρης Καραμπέτσος

1554347_696481513708506_1883738309_n

Ο Δρ. Χάρης Καραμπέτσος άρχισε τις σπουδές του στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας και συνέχισε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ρώμης ( La Sapienza ) απ’ όπου αποφοίτησε με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ”.
Ακολούθως εργάστηκε στην Παιδοψυχιατρική κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», όπου απέκτησε το τίτλο ειδικότητας στην Παιδοψυχιατρική το 1993.

Από το 1994- 2000 ήταν σε προσωπικό ψυχαναλυτικό training , ενώ παράλληλα είχε σε τακτά διαστήματα ψυχαναλυτική εποπτεία με αναλυτή της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας οικογένειας και εργάζεται ως ψυχοθεραπευτής ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, με την οικογένεια.

Διετέλεσε Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα ψυχικής υγείας και εξαρτήσεων και το 1999 ανέλαβε την οργάνωση και στελέχωση του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχικής Υγείας «Αργώ» για την Αγία Παρασκευή – Χολαργό – Παπάγου , σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο οποίο είναι Επιστημονικός Διευθυντής.

Είναι Επιστημονικός Σύμβουλος του Παιδοδερματολογικού Ιατρείου του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» όπου μετά από πολύχρονη κλινική έρευνα εκπόνησε τη διατριβή του με θέμα: «Παιδικές δερματοπάθειες ως σύμπτωμα της ψυχικής δομής του παιδιού και της οικογένειας» που αναδεικνύει ότι η σχέση γονέων – παιδιού και η πολλές φορές τελειοθηρική και πολύ ελεγκτική ψυχική δομή ορισμένων γονέων, παίζουν καταλυτικό ρόλο για την εμφάνιση ή την εξέλιξη των παιδικών δερματοπαθειών.

Αναγορεύτηκε Διδάκτορας της Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τον Φεβρουάριο του 2013, με βαθμό “ΑΡΙΣΤΑ”.

Έχει συμμετάσχει σε πολλά ελληνικά και διεθνή συνέδρια, με επιστημονικές εργασίες του όπως:

“Ο ρόλος του πατέρα στην εξέλιξη της ανδρικής ταυτότητας”
“Ο έφηβος σε μια κοινωνία εξάρτησης και νάρκωσης”
“Προαγωγή ψυχικής υγείας στην οικογένεια ως πρόληψη των εξαρτήσεων”
“Επιθυμία της γνώσης και τα εμπόδια στη σχολική επιτυχία”
“Συγκρούσεις και μεταλλαγές στην εφηβεία”
“Στήριξη του ζευγαριού ως πρόληψη των δυσκολιών του παιδιού”
“Κατανόηση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών”
“Η ψυχική διάσταση στις παιδικές δερματοπάθειες”
“Εξαρτήσεις και ψυχοκοινωνικοί εθισμοί στην εποχή μας” κ.ά.
Είναι ένας από τους ειδικούς επιστήμονες – συγγραφείς του πανεπιστημιακού συγγράμματος: “Εφηβική Ιατρική, Βασικά θέματα και αρχές” του καθηγητή Παιδιατρικής – Εφηβικής Ιατρικής, Γ. Μαραγκού.

Έχει διδάξει σε πολλά εκπαιδευτικά σεμινάρια σε δημόσιες δομές, όπως Νοσηλευτική Σχολή, ΙΒΣΑ, Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αγίας Παρασκευής (1999-2005), εκπαιδευτικά προγράμματα της ΕΟΚ κ.ά.

Αρθρογραφεί σε επιστημονικά έντυπα, περιοδικά και εφημερίδες.

1555524_696465473710110_282702942_n

 

 

Ιατρείο:  Τζαβέλλα 70,  Ν.Ψυχικό

Τηλ. 210 6541171,  κιν. 6936 541171

Κιάτο, 28ης Οκτωβρίου 43,  τηλ. 27420 22654

argoagp@yahoo.gr

http://www.paidopsychiatros.gr/

WebBanner_300x250