Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

%ce%ba%ce%b5%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b1%cf%81%ce%b9

Το «Αρχοντικό Κεφαλάρι» βρίσκεται στο χωριό Κεφαλάρι της Ορεινής Κορινθίας. Η ιστορία του ξεκινά από το 1880, όταν ο Γεώργιος Ρουμπέκας κάτοικος του Κεφαλαρίου, έκτισε αυτό το ιδιαίτερο για την αρχιτεκτονική του αρχοντικό, στολίδι της περιοχής, κάτω από την σκιά ενός υπεραιωνόβιου πλάτανου δίπλα από την πλατεία του χωριού.

Με τα χρόνια μπορεί να έχασε την αίγλη του αλλά όλα εκείνα τα ξεχωριστά του στοιχεία μείναν αναλλοίωτα  στο πέρασμα του χρόνου…η πελεκητή πέτρα, το ξύλο, τα χειροποίητα σίδερα στις γωνίες, τα υπέρθυρα τόξα, οι καμάρες, η αψίδα, η εσωτερική αυλή και οι τοίχοι των 90 πόντων.

Με αγάπη και σεβασμό στο τόπο από τον οποίο καταγόμαστε , προσπαθήσαμε με ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς και με τη βοήθεια του μηχανικού μας- καθηγητή Απόστολου Παρπαίρη να κρατήσουμε τα παραδοσιακά στοιχεία του κτιρίου. Αναπαλαιώσαμε το αρχοντικό το 2006, μετατρέποντας το σε ένα ξενώνα παραδοσιακό με σύγχρονες ανέσεις, ιδανικό για ρομαντικές και ήρεμες διακοπές όλες τις εποχές του χρόνου.

Θέλοντας να δώσουμε μια μοναδική αισθητική στο χώρο διαλέξαμε με μεράκι σιδερένια κρεβάτια, χειροποίητα σκαλιστά έπιπλα, φωτιστικά από φυσητό γυαλί, δαντελένιες κουρτίνες, πίνακες και είδη διακόσμησης ρομαντικού στυλ.

Χρησιμοποιήσαμε εξοπλισμό κατάλληλο για εξοικονόμηση ενέργειας και ανανεώσιμες πηγές για θέρμανση και ζεστό νερό.

Το «Αρχοντικό Κεφαλάρι» είναι ένας οικογενειακός ξενώνας. Όραμα μας είναι από την πρώτη στιγμή που θα διαβείτε το κατώφλι να αισθανθείτε την αυθεντική φιλοξενία που έχουμε να σας προσφέρουμε, σ ’ένα περιβάλλον που αποπνέει σπιτική θαλπωρή και το άρωμα μιας ιστορίας αιώνων.

Διαμονή

Κάθε ένα δωμάτιο διαθέτει το δικό του ξεχωριστό αρχοντικό χαρακτήρα. Μα, όλα έχουν κοινά χαρακτηριστικά.. τα χρώματα σε αποχρώσεις του περασμένου αιώνα, τους πέτρινους τοίχους, τα ξύλινα πατώματα και ταβάνια, τα χειροποίητα σκαλιστά έπιπλα, τα σιδερένια παλιά κρεβάτια, τα τζάκια, τους πίνακες και τα είδη διακόσμησης ρομαντικού στυλ, τα οποία δένουν αρμονικά με την ιδιαίτερη αισθητική και αρχιτεκτονική του Αρχοντικού.
Το «Αρχοντικό Κεφαλάρι» διαθέτει 10 ατμοσφαιρικά δωμάτια και έχει συνολική δυναμικότητα 27 κλινών.
Τα δωμάτια που απαρτίζουν το ξενώνα είναι η Ερατώ, η Πολύμνια, η Μελπομένη, η Κλειώ, η Θάλεια, η Ουρανία, η Καλλιόπη, η Τερψιχόρη, η Ευτέρπη και οι Μούσες.

Τα  περισσότερα δωμάτια διαθέτουν πλήρη εξοπλισμό και παροχές:

  • Σεντόνια από σατέν και βαμβάκι της Guy Laroche
  • Μαξιλάρια Latex
  • Πουπουλένια παπλώματα
  • Στρώματα ανατομικά
  • Πλούσιες βαμβακερές πετσέτες και μπουρνούζια της Guy Laroche
  • Σετ Παντόφλες
  • Είδη προσωπικής περιποίησης με βάση το έλαιον
  • Στεγνωτήρα μαλλιών
  • Τηλεόραση LG επίπεδής οθόνης με θύρα USB
  • Ασύρματο internet
  • Τζάκι
  • Ξύλα και προσάναμμα για το τζάκι
  • Αυτονομία θέρμανσης- Ζεστό νερό
  • Καμπίνα με στήλη υδρομασάζ
  • Air-condition
  • Mini Ψυγείο
  • Τηλέφωνο
  • Καθημερινή Καθαριότητα Δωματίου

 

Εσωτερικοί χώροι

Καθώς μπαίνετε στο «Αρχοντικό Κεφαλάρι» αντικρίζετε τη ρεσεψιόν, με τον αγαπημένο μας πίνακα της γιαγιάς να πλέκει και να δίνει κατευθείαν την αίσθηση του χωριού. Στη συνέχεια βλέπετε τους ιδιαίτερους πίνακες (ζωγράφων της εποχής του 18ου αιώνα), τα διακοσμητικά στοιχεία ρομαντικού στυλ και το ζωγραφιστό ταβάνι με χρωματισμούς που συνάδουν με την πέτρα και το ξύλο και δίνουν μια μοναδική αισθητική στο χώρο.

Κάπως κρυμμένη θα διακρίνετε τη μικρή μας κουζίνα, όπου εδώ ετοιμάζουμε το σπιτικό χειροποίητο πρωινό μας και έπειτα το σερβίρουμε στο μοναστηριακό τραπέζι ,κάτω από τον παλιό καθρέφτη.

Στο βάθος, το μεγάλο παραδοσιακό τζάκι να δίνει μια ζεστασιά στο χώρο. Μπορείτε να απολαύσετε το καφέ ή το ποτό σας, ενώ η φλόγα σας ταξιδεύει. Συντροφιά θα σας κρατήσουν επιλεγμένες μουσικές, βιβλία και περιοδικά, επιτραπέζια παιχνίδια, καθώς και η κουβέντα σε μια οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Όταν ο καιρός το επιτρέπει μπορείτε ακόμη να αναπνεύσετε τον αέρα της Ζήρειας στην αυλή του αρχοντικού με το παραδοσιακό πηγάδι.

 

Εξορμήσεις

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής σας στο «Αρχοντικό Κεφαλάρι», έχετε την ευκαιρία να πραγματοποιήσετε μοναδικές εξορμήσεις στη γύρω περιοχή της Ορεινής Κορινθίας. Ακόμη, μπορεί να αποτελέσει βάση για την εξερεύνηση της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στο Κεφαλάρι διαθέτουν και  ποδήλατα βουνού για να περιηγηθείτε και να χαρείτε τις βόλτες σας στην φύση, να πάρετε βαθιές ανάσες οξυγόνου και να αναζωογονηθείτε!

 

Χρήσιμες πληροφορίες:

Check in: 14:00, Check out: 12:00

Παραδοσιακό πρωινό σε μπουφέ

Wifi

Parking

Ποδήλατα βουνού

Δέχονται  κατοικίδια

Διεύθυνση: Κεφαλάρι Κορινθίας

Τηλέφωνο  27470 22 200 –   6948 047 558

Fax: +30 27470 22 211

email:a.kefalari@gmail.com

 

11

 

slide01

1 2 3 4 5 6 7 8 10 13 15 1895 1902 1903 1907 1908 1909 slide2 slide3 slide4 slide5 slide7 slide8 %ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

WebBanner_300x250