Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

μυλωνας

 

Φούρνοι «Μυλωνάς»

Ποιότητα και προσιτή πολυτέλεια με σεβασμό στην παράδοση

Με προζύμι ή με καλαμπόκι, σταρένιο ή πολύσπορο, το ψωμί αποτελεί βασικό συστατικό της διατροφής και δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Η παρασκευή του, αν και απλή, έχει τα δικά της μυστικά, με τη συνταγή της επιτυχίας να κρύβεται στον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και κυρίως στις αγνές πρώτες ύλες. Αυτή η συνταγή ήταν που ενέπνευσε πριν από περίπου μισό αιώνα τον Ευάγγελο Κατσίμπαλη (ή Μυλωνά) να δημιουργήσει τον φούρνο «Μυλωνά» και να αναγάγει την παρασκευή του ψωμιού σε πραγματική τέχνη.

Από το 1965 ο φούρνος «Μυλωνά» με τα καταστήματα του προσφέρει καθημερινά φρέσκο, ευωδιαστό, αφράτο και χρυσοψημένο ψωμί από πρώτης ποιότητας υλικά, κάθε λογής αρτοποιήματα, λαχταριστά γλυκά, σάντουιτς και καφέ, πάντα με σεβασμό στην ιστορία του και τον πελάτη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Όλα άρχισαν το 1965 από τη Μικρά Ασία και συγκεκριμένα από το Αϊδίνι, όταν ο δαιμόνιος Ευάγγελος Κατσίμπαλης αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω τη μικρή οικογενειακή επιχείρηση πετρόμυλων.

Εκμεταλλευόμενος λοιπόν τα «αλεστικά» που έπαιρνε από τους άλλους χωρικούς ως πρώτη ύλη, παράλληλα με τους μύλους, δημιούργησε ένα μικρό αρτοποιείο με το όνομα «Μυλωνάς», παρατσούκλι που έμεινε λόγω της επιχειρηματικής δραστηριότητάς του.

Μετά την Μικρασιατική Καταστροφή, ο Ευάγγελος Μυλωνάς εγκαθίσταται ως πρόσφυγας στη συνοικία των εισοδίων της Θεοτόκου στο Αίγιο, όπου δημιουργεί από το μηδέν δύο φούρνους.

11

Το 1954, ο γιος του Γρηγόρης, έχοντας διδαχθεί την τέχνη της αρτοποιίας δίπλα στον πατέρα του ιδρύει τον πρώτο φούρνο «Μυλωνάς» στην οδό Καλλιγά στου Γκύζη. Λίγο αργότερα, συνεχίζοντας την οικογενειακή παράδοση, ο γιος του Γρηγόρη Μυλωνά, Γιώργος, ανοίγει στο Καλαμάκι, στη συμβολή των οδών Θουκυδίδου και Κανάρη, τον οικογενειακό φούρνο «Μυλωνά».

10

 

Σήμερα, την επιχείρηση λειτουργεί ο γιος του Γιώργου Μυλωνά Γρηγόρης (τέταρτη γενιά αρτοποιών), ο οποίος έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον Θοδωρή Παντή και τους Ζαχαρία και Νικήτα Μαρκάκη. Οι τέσσερις τους, επενδύοντας σε μια κρίσιμη εποχή συνεχίζουν το ταξίδι των φούρνων «Μυλωνά» και οραματίζονται από κοινού την ανάπτυξη της τεχνογνωσίας, πάντα με σεβασμό στην παράδοση.

Καταγραφή

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μπαίνοντας σε κάποιο κατάστημα, το πρώτο που θα διαπιστώσει κανείς είναι η τεράστια γκάμα των προϊόντων, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να μην ξέρει τι να πρωτοδιαλέξει.

scale-2000x0x0x0-img4352-1459586102-37

Εκτός από την πλούσια ποικιλία σε ψωμιά, στους φούρνους «Μυλωνά» θα βρει κανείς κάθε λογής αρτοποιήματα, όπως κουλούρια, κριτσίνια, τσουρέκια και σάντουιτς, όλα χειροποίητα και φρέσκα.

ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ

Επίσης, ο καταναλωτής θα βρεθεί μπροστά σε λαχταριστά γλυκά, τα οποία και αυτά παράγονται εντός του φούρνου, στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής, ενώ έχει τη δυνατότητα να γευθεί και έναν από τους καλύτερους καφέδες σε ποιότητα και γεύση που φέρει την υπογραφή «KIMBO».

16

Όπως μας εξηγεί ένας εκ των ιδιοκτητών της αλυσίδας και Γενικός Διευθυντής, Θεόδωρος Παντής, αυτό που κάνει τους φούρνους «Μυλωνά» να ξεχωρίζουν είναι η παραμονή του αρτοποιού μέσα στο κάθε κατάστημα καθ’όλη τη διάρκεια της παρασκευής του ψωμιού. Όπως τονίζει, δεν χρησιμοποιούνται κατεψυγμένες ζύμες, ενώ παράλληλα το παραγόμενο προϊόν πετυχαίνει μια εξαιρετική σχέση ποιότητας και τιμής, καθώς παράγεται εντός του καταστήματος.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση καθιστούν τους φούρνους «Μυλωνά» έναν από τους πιο προσεγμένους και αγαπημένους των Αθηναίων και όχι μόνο.

 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ

alimos2-350x240

Παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα, η επιχείρηση έχει καταφέρει να είναι βιώσιμη και μάλιστα να σχεδιάζει το αμέσως επόμενο διάστημα να επεκταθεί.

Όπως εξηγεί ο κ. Παντής, «λόγω του ότι τα capital controls αφορούν κυρίως εισαγωγικές εταιρείες, δεν έχουμε επηρεαστεί άμεσα και παρόλο που ο γενικός δείκτης κατανάλωσης Πανελλαδικά έχει επηρεαστεί αρνητικά, εμείς καταφέρνουμε να τον διατηρούμε σταθερό, εξαιτίας του άψογου σέρβις και των ιδιαίτερα ανταγωνιστικών τιμών των προϊόντων μας».

«Δέσμευσή μας είναι η διατήρηση των τιμών στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας, τιμώντας παράλληλα και το 1 ευρώ που μας αφήνει ο πελάτης μας», προσθέτει με νόημα.

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση «Μυλωνάς» διαθέτει καταστήματα στο Καλαμάκι (Κανάρη 9), στη Δροσιά (Λεωφ. Μαραθώνος 2), στην Κόρινθο (Εθνικής Αντιστάσεως 32), στο κέντρο της Αθήνας (Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου), στη Δάφνη (Βουλιαγμένης και Μ. Αλεξάνδρου 2, Πλατεία Καλογήρων), στου Ζωγράφου (Λ. Παπάγου 18 και Ούλοφ Πάλμε) και στους Αμπελοκήπους(Πανόρμου 7).

Όπως δηλώνει ο Κος Ζαχαρίας Μαρκάκης, ένας εκ των συνιδιοκτητών:

«Στα άμεσα σχέδια των ιδιοκτητών είναι το άνοιγμα ακόμη τριών καταστημάτων εντός του 2016, το ένα εκ των οποίων θα είναι και το ιστορικό «Ακταίον» της Ρόδου, το δεύτερο στην Σαντορίνη και το τρίτο στην Αθήνα.»

Εν τω μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι οι φούρνοι «Μυλωνάς» έχουν δημιουργήσει ένα πρόσφορο έδαφος για ευρύτερες συνεργασίες και μέσω του franchise.

**********************************************************

Στα καταστήματα μας θα απολαύσετε υπέροχες παραδοσιακές γεύσεις, σαν να βγήκαν από το φούρνο της γιαγιάς.

12

Επισκεφθείτε τα καταστήματά μας και απολαύστε τα προϊόντα μας:

  • Ολόφρεσκα αρτοσκευάσματα
  • Ζαχαροπλαστική από επιλεγμένα παραδοσιακά υλικά
  • Όλα τα σφολιατοειδή που αγαπάτε σε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία και ακόμα πιο απολαυστικές γεύσεις
  • Μία απο τις κορυφαίες ποικιλίες καφέ του κόσμου, τον καφέ ”KIMBO”, θα τον βρείτε σε όλα τα καταστήματά μας
  • Μεγάλη ποικιλία σάντουιτς αλλά και υπέροχες σαλάτες για το πρωινό ή το μεσημεριανό σας γεύμα.

Κόρινθος:

ΜΥΛΩ

 

8

7 6

4 3 5 9 2 17

 

 

Εθνικής  Αντιστάσεως 32

http://fournosmilonas.gr/

11 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα

Διεύθυνση email

info@fournosmilonas.gr

Τηλέφωνο / Fax

27410 74652

http://specials.newpost.gr/fournoi-mylwnas

 

WebBanner_300x250