Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα Μαγούλιανα  ή αλλιώς το ρετιρέ της Πελοποννήσου , είναι ένα γραφικότατο χωριό της Γορτυνίας και απέχει 58 χλμ. από την Τρίπολη. Βρίσκεται δυτικά της Βυτίνας (12 χιλ). Χτισμένο σε υψόμετρο 1360 μ. είναι το ψηλότερο χωριό της Πελοποννήσου.Οι διαδρομές από τη Βυτίνα προς τα Μαγούλιανα και το Βαλτεσινίκο είναι μια από τις πιο όμορφες της Αρκαδίας.


Το χωριό  περιβάλλεται από όμορφο και πυκνό ελατοδάσος. Eίναι χτισμένο στην κορυφή ενός μεγάλου πετάλου και απλώνεται αμφιθεατρικά σε απότομη βουνοπλαγιά. Δίνει έτσι μια θαυμάσια εικόνα που θυμίζει τα Λαγκάδια.

Τα πετρόκτιστα σπίτια του, πολλά από τα οποία είναι καλά συντηρημένα, ακολουθούν τη γνωστή γορτυνιακή αρχιτεκτονική παράδοση και δίνουν μια θαυμάσια εικόνα με την αμφιθεατρική τους δόμηση.


Η περιοχή προσφέρει μαγευτική και πανοραμική θέα προς ολόκληρη σχεδόν την οροσειρά του Μαινάλου και τη Βυτίνα. Το χωριό έχει όμορφες εκκλησίες,

πολλά πλατάνια,  γραφική πλατεία, παλιά γραφικά καφενεία και ταβέρνες με καλό φαγητό. Μέσα στο χωριό υπάρχουν δύο παλιά πετρόχτιστα γεφύρια.


Χιονισμένα Μαγούλιανα

 

Για διαμονή υπάρχει ένα υπέροχος παραδοσιακός ξενώνας το ” Villa Caterina”  που η φολοξενία του θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις .

 

 

Το ” Villa Caterina”  είναι ένας πολύ ζεστός παραδοσιακός , μικρός ξενώνας, με μοναδική αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας.

 

Βρίσκεται μέσα στο χωριό  σε έναν από τους καλύτερους   προορισμούς  για όλο τον χρόνο, σε μια όμορφη τοποθεσία γεμάτη από έλατα και πλατάνια ,  σε μια παρθένα φύση,που σας καλεί να την εξερευνήσετε.

Όλες οι μονάδες περιλαμβάνουν καθιστικό με καναπέ, τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με διάφορες παροχές μαγειρέματος, όπως ψυγείο, φούρνο και εστίες μαγειρέματος. Έχουν επίσης μπαλκόνι με θέα στο βουνό.

Στον χώρο της βίλας υπάρχει βεράντα. Η γύρω περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία και σκι.

Δείτε φωτογραφίες

 

Διεύθυνση

Διεύθυνση:

Μαγούλιανα Αρκαδίας

Τηλέφωνο:
Email:

-

Ιστοσελίδα:

-

WebBanner_300x250