Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Kαρμπονάρα μοναδική και χωρίς… ενοχές!

  • webkorinthos.καρμπονάρα

    Kαρμπονάρα εύκολη και γρήγορη, ένα πιάτο που όλοι αγαπάνε και που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.

    500 γρ ζυμαρικά (της αρεσκείας σας)

    400 γρ μπέικον

500 γρ μανιτάρια (ψιλοκομμένα)

3 αυγά χτυπημένα

400 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά ή light

μαϊντανό ψιλοκομμένο

250 γρ παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι – πιπέρι

λίγο ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα

Οδηγίες

  • Βράζω τα ζυμαρικά μου σε νερό, συμπληρώνοντας 1 κτσ αλάτι. Ανακατεύω και αφήνω να βράσουν για 8′-10′ ανάλογα τον τύπο που διαλέξαμε. Μόλις είναι έτοιμα, απομακρύνουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας

 

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τσιγαρίζουμε μέχρι να χάσουν τα υγρά τους

 

Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το ψιλοκομμένο μπέικον, και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε για 3′-4′ σε μέτρια φωτιά

 

Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, το μαϊντανό, το πιπέρι και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα

 

Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον και τα μανιτάρια. Αφαιρούμε από την φωτιά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει το αυγό..σερβίρουμε όσο είναι ζεστά

Μπορείτε να συμπληρώσετε κατά το σερβίρισμα έξτρα παρμεζάνα τριμμένη..

www.cookpad.com

ΦΡΟΥΤΟΠΗΓΗ «Η ΑΝΝΑ»

About Μαρία Νικολοπούλου