Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Mεζεδάκι εύκολο και ωραίο με υπέροχη σαλάτα γλυκοπατάτας

Mεζεδάκι εύκολο και ωραίο με υπέροχη σαλάτα γλυκοπατάτας

Πηγή

Συνοδέψτε το μεζεδάκι σας με μια υπέροχη  ζεστή σαλάτα με παντζάρια, γλυκοπατάτες και τυρί

 

Αυτή η πανεύκολη σαλάτα εμπνέεται από πιάτα που έχουμε δοκιμάσει στα καλύτερα. Ψητές γλυκοπατάτες και παντζάρια με αρώματα από σκόρδο και δενδρολίβανο μπλέκονται ζεστά- ζεστά με τραγανό σπανάκι και περιχύνονται με γλυκόξινο dressing ελαιόλαδου. Καβουρδισμένο σουσάμι και μπόλικο θρυμματισμένο  Ελαφρύ λευκό τυρί  που κάνει την αντίθεση γλυκού-αλμυρού, μοναδική. Υγιεινό πιάτο, χορταστικό, αρωματικό και πάρα, πάρα πολύ νόστιμο. Δοκίμασέ το!

Συνταγή

Ζεστή σαλάτα με παντζάρια, γλυκοπατάτες και τυρί

  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά

Υλικά για την σαλάτα

  • 4 μέτρια παντζάρια, καθαρισμένα
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • φρέσκο δενδρολίβανο
  • 100 γρ. σπανάκι baby
  • 3 κ.σ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • 200 γρ. τυρί λευκό Ελαφρύ

Υλικά για το dressing

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1) Κόβουμε τα παντζάρια και τις γλυκοπατάτες σε ισομεγέθη κομμάτια και τα βάζουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2) Ανακατεύουμε απαλά να απλωθούν ομοιόμορφα τα υλικά. Ρίχνουμε στο ταψί τις σκελίδες σκόρδο και τα κλωναράκια φρέσκο δενδρολίβανο.

3) Ψήνουμε στους 190oC στις αντιστάσεις για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδίσουν στις άκρες.

4) Όσο είναι ακόμα ζεστά τα λαχανικά ετοιμάζουμε το dressing. Σε μπολάκι ανακατεύουμε με σύρμα ή πιρούνι το ελαιόλαδο, το μηλόξυδο, το μέλι, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

5) Βάζουμε σε μπολ σερβιρίσματος τα παντζάρια, τις γλυκοπατάτες, το σπανάκι και το dressing και ανακατεύουμε απαλά.

6) Πασπαλίζουμε με το σουσάμι, θρυμματίζουμε από πάνω το  λευκό ελεφρύ τυρί και σερβίρουμε κατα προτίμηση αμέσως.

 

About Μαρία Νικολοπούλου