Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Oι άθλιοι παραλληλισμοί του Πούτιν και το “φάντασμα” του 1917

Oι άθλιοι παραλληλισμοί του Πούτιν και το “φάντασμα” του 1917

Ο Πούτιν στο σημερινό του διάγγελμα έφτασε να παραλληλίζει τη στάση του ιδιωτικού στρατού Βάγκνερ και της ηγεσίας του με..

ΟΠούτιν στο σημερινό του διάγγελμα έφτασε να παραλληλίζει τη στάση του ιδιωτικού στρατού Βάγκνερ και της ηγεσίας του με τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση τον Οκτώβρη του 1917.

Για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Ρωσίας επέλεξε να κάνει σαφές και στον πιο δύσπιστο ότι ο αντικομμουνισμός είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής της ρωσικής κυβέρνησης και ότι η οποία επίκληση στο ηρωικό παρελθόν της ΕΣΣΔ δεν είναι τίποτα άλλο παρά το καμουφλάζ της στράτευσης στις επιδιώξεις της ρωσικής αστικής τάξης.

Άλλωστε η σημερινή αστική τάξη -και ο ίδιος ο Πούτιν- επεδίωξαν την ανατροπή του σοσιαλισμού στην πρώην ΕΣΣΔ. Αυτοί γεύονται προνόμια και πλούτη και ο λαός φτώχεια και πλέον πολύ αίμα που χύνεται σε έναν άδικο πόλεμο. Ο αντικομμουνισμός που κλιμακώνεται και στα δύο στρατόπεδα του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία φανερώνει όμως και κάτι άλλο. Ότι «το φάντασμα του κομμουνισμού πλανάται», παρά τον πολύ αρνητικό συσχετισμό, ως μόνη διέξοδος από το σύστημα του πολέμου και της φτώχειας.

Πηγή: 902.gr

About Μαρία Νικολοπούλου