Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Oι έξι συνήθειες που «σκοτώνουν» έναν γάμο

Oι έξι συνήθειες που «σκοτώνουν» έναν γάμο

Σύμβουλοι γάμου αποκαλύπτουν έξι συνήθειες, οι οποίες μπορούν να αποβούν μοιραίες στην εξέλιξη μιας σχέσης και κατ’ επέκταση ενός γάμου.

1. Οταν δεν κρατάτε φιλίες και έξω από το γάμο
Είναι σίγουρα ωραίο να μοιράζεσαι χρόνο με τον/την σύντροφο σου αλλά σίγουρα είναι αναγκαίο να βλέπεις και άλλους ανθρώπους. Οπως αναφέρει ο Ryan Howes, ψυχίατρος από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ: «Μέσα από τους φίλους σας, μπορείτε να αποκτήσετε άλλες εμπειρίες, προοπτικές και την υποστήριξη που μπορεί πραγματικά να ενισχύσει τη σχέση σας. Θα πρέπει να έχετε έμπιστους ανθρώπους και έξω από τη σχέση».

2. Οταν υποτιμάτε την ανάγκη για επαφή
Δε χρειάζεται να περιμένετε ειδικές επετείους για να κάνετε κίνηση για σεξουαλική επαφή, αρκεί και το παραμικρό άγγιγμα για να τονώσει μία σχέση. Όπως αναφέρει η Debra Campell, ψυχίατρος και σύμβουλος γάμου από την Αυστραλία, «δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αλλά ένα είδος, σχεδόν καθημερινής σεξουαλικής ή ερωτικής αναγνώρισης είναι σημαντικό για τις σχέσεις» και συμπληρώνει «θα μπορούσε να είναι και ένα μικρό άγγιγμα».

3. Μερικά φιλικά ζευγάρια μπορεί να είναι πολύ κακή επιρροή
Είναι σημαντικό να διατηρείτε φιλίες, αλλά η κακή επιλογή φίλων μπορεί να αποδειχθεί καταστροφική πολλές φορές. Η σύμβουλος γάμου Laura Heck από τη Γιούτα των ΗΠΑ επισημαίνει: «Οι ενέργειες των φίλων σας μπορούν να επηρεάσουν το γάμο σας, είτε το πιστεύετε είτε όχι. Οι φίλοι σας παραπονιούνται ή νιώθουν δυσαρεστημένοι για το σύντροφό τους ή φλερτάρουν πίσω από την πλάτη του. Οι κακές σχέσεις και τα όρια είναι τοξικά και μπορούν να συμβάλουν στην αλλαγή των δικών σας συνηθειών».

gamos222

Γάμος-Βάπτιση

 

4. Οταν δεν βοηθούν και οι δύο στο σπίτι
Όταν η γυναίκα είναι υπεύθυνη για τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού, αυτό σίγουρα προκαλεί νεύρα, κούραση και κατ’ επέκταση γκρίνια μεταξύ του ζευγαριού. Μελέτη του 2015 από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα έδειξε ότι τα ζευγάρια που δε μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, ήταν λιγότερο ευχαριστημένα από τη σχέση τους και έκαναν λιγότερο σεξ απ’ ότι τα ζευγάρια που τις μοιράζονταν.

5. Δε μιλάτε για τη σχέση σας
Φράσεις του στιλ «τι κάνεις;» ή «πως ήταν η μέρα σου;» ή «τι θα κάνουμε το βράδυ;» δεν αρκούν για την καθημερινή επικοινωνία του ζευγαριού. Η σύμβουλος γάμου Liz Higgins από το Τέξας των ΗΠΑ αναφέρει «το να μιλάς για τη σχέση σου με τον/την σύντροφό σου σημαίνει να κάνεις βαθύτερες ερωτήσεις όπως ‘’τι κάνανε καλά ως ζευγάρι σήμερα;’’ ή ‘’υπάρχει κάτι να κάνω για σένα;’’, ερωτήσεις τέτοιου είδους ενισχύουν πολύ την επικοινωνία του ζευγαριού».

6. Αισθάνεστε όλο και περισσότερο ως συγκάτοικοι
Το σύνδρομο «συγκάτοικος» είναι πολύ κοινό και συχνό στις σχέσεις και συμβαίνει όταν το ζευγάρι ζει παράλληλες ζωές χρησιμοποιώντας κοινόχρηστους χώρους ή κοινόχρηστους λογαριασμούς. Η Heck αναφέρει πως για να αποφευχθεί αυτό θα πρέπει το ζευγάρι να κάνει κοινά πράγματα μαζί, που να ευχαριστεί και τους δύο, όπως να ανακαινίσουν το σπίτι τους ή να ξεκινήσουν μια γυμναστική μαζί.

About Μαρία Νικολοπούλου