Αυτό το Ricotta Cake with Puff Pastry είναι απίστευτα νόστιμο . Είναι η τέλεια απόλαυση, ιδιαίτερα ωραίο ως απογευματινό σνακ με ένα φλιτζάνι τσάι, αλλά είναι εξίσου καλό για πρωινό ή brunch ή ακόμα και επιδόρπιο — τόσο ευέλικτο. Όλοι ενθουσιάζονται!
Προετοιμασία: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 20 λεπτά
Μερίδες: 10-12
Για τη βάση
- 400 γρ. Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
- 100 γρ. Ζάχαρη
- 100 ml Νερό
Για τη γέμιση
- 350 ml Κρέμα Γάλακτος, 35% λιπαρά , Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 100 γρ. Ζάχαρη άχνη
- 400 γρ. φρέσκια Αναρή (Ταλάρι) Χαραλαμπίδης Κρίστης
- 300 γρ. Μαρμελάδα Κεράσι
Για τη βάση
Παίρνετε ένα- ένα τα φύλλα σφολιάτας και με τη βοήθεια από ένα καπάκι κατσαρόλας (στρογγυλό ), 23 εκατοστά, κόβετε τα φύλλα με ένα μαχαίρι, σε στρογγυλό σχήμα.
Χαράζατε ξανά το ένα από τα δυο φύλλα, κάνοντας τρίγωνα με τη βοήθεια ενός χάρακα.
Τα τοποθετείτε σε δυο λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί και με ένα πιρούνι τρυπάτε την επιφάνεια της σφολιάτας.
Με ένα πινέλο αλείφετε ελαφρώς με νερό την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Μετά τα βάζετε στην άκρη να κρυώσουν.
Για τη γέμιση
Μέσα στον κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί.
Στη συνέχεια, τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αναμειγνύετε προσεχτικά με μια σπάτουλα με την αναρή.
Μεταφέρετε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Συναρμολόγηση
Παίρνετε ένα στεφάνι, 23 εκατοστά και στήνετε το γλυκό, κάνοντας αρχή με το πρώτο ψημένο φύλλο της σφολιάτας, το ακέραιο.
Μετά βάζετε τη γέμιση, ακολούθως γενναιόδωρες δόσεις μαρμέλαδας και τέλος το άλλο φύλλο σφολιάτας που χαράξατε σε τριγωνάκια.
Μεταφέρετε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, ξεφορμάρετε και σερβίρετε.