Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Tο “συν” του Παναγιώτη Πιτσάκη που του έδωσε την προεδρία του Επιμελητηρίου Κορινθίας

webkorinthos-16

Χθες το απόγευμα Τετάρτη 27 -12 -2017 εξελέγη ο νέος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Πιτσάκης ,ο οποίος κατόρθωσε να εξασφαλίσει  τους 11 ψήφους που του χρειαζόταν ώστε  να αποκτήσει της προεδρία του επιμελητηρίου Κορινθίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν τέτοιο που προδίκαζε, πως πρόεδρος θα εκλέγετο εκείνος ,  που θα ήταν καλός στην διαπραγμάτευση και όχι αυτός που  θα είχε την μεγαλύτερη αποδοχή του εκλογικού σώματος .

Το θέμα ήταν ποιος θα κατόρθωνε να πείσει και ν΄ αποκτήσει τους ψήφους των περισσοτέρων συμβούλων.

 Οφείλουμε να ομολογήσουμε πως ο Παναγιώτης Πιτσάκης ήταν ο καλύτερος στην διαπραγμάτευση αφού κατόρθωσε οι τρεις τελευταίοι συνδυασμοί  σε ψήφους να είναι η σημερινή ηγεσία του επιμελητηρίου Κορινθίας.

Αξιοσημείωτο γεγονός και άξιος συγχαρητηρίων ο Παναγιώτης Πιτσάκης ,οποίος  κατάφερε με τον δικό του τρόπο να πείσει τον   Δημήτρη  Ραψωματιώτη ν΄ασχοληθεί πάλι με το επιμελητήριο ,ο οποίος μάλιστα παρά το γεγονός ,ότι αμέσως μετά το απογοητευτικό αποτέλεσμα που εισέπραξε στις επιμελητηριακές εκλογές δήλωσε ότι το επιμελητήριο γι αυτόν είναι ένα κεφάλαιο που έκλεισε οριστικά και ανοίγει ένα άλλο που λέγεται  Δημήτρης, παρόλα  αυτά , όχι μόνο το ξανάνοιξε  , αλλά σύμφωνα και με δημοσιογραφικές πληροφορίες  ζήτησε μεταξύ άλλων και κάποιο χρονικό διάστημα  προεδρίας επιμελητηρίου, προκειμένου να “δώσει” τους ψήφους του συνδυασμού του!!!

Πιο συγκεκριμένα έγραψε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook ,μεταξύ άλλων την επόμενη μέρα των εκλογών :

«Εγώ προσωπικά στα 54 μου χρόνια νοιώθω ότι μπορώ να κλείσω και να αλλάξω, όχι τη σελίδα αλλά, το βιβλίο της ζωής μου.

Αυτό που κλείνει περιέχει χαρές, λύπες, επιτυχίες, λάθη και ξεχωριστούς ανθρώπους , ίσως μόνο για μένα να είναι σημαντικά, μου έχει δώσει όμως πολλά και κυρίως δύναμη, γι’ αυτό και το μόνο σίγουρο είναι ότι στο καινούργιο βιβλίο της ζωής μου θα λείπουν πολλά κεφάλαια από αυτά που υπήρχαν στο παλιό.

Σίγουρα θα λείπει το κεφάλαιο «Επιμελητήριο».

Επίσης σίγουρα θα υπάρξει για πρώτη φορά και ένα κεφάλαιο που θα λέει «Δημήτρης».

Ως φαίνεται ο Παναγιώτης Πιτσάκης διαθέτει δυνατή πειθώ….

Εκτός όμως της επιτυχίας με τον  συνδυασμό του Δ. Ραψωματώτη  δυνατό ντιλ είναι και αυτό με τον  κ. Σωτήρη Σπηλιωτακάρα , εφόσον, πάλι με τον δικό του τρόπο ο νέο πρόεδρος τον έπεισε να του “προσφέρει “τους πολύτιμους ψήφους του.

 Γεγονός αδιαμφισβήτητο, ο Παναγιωτης Πιτσάκης , πέτυχε ν΄ αφήσει εκτός διοίκησης τους δύο πρώτους ( σε εκλογικό ποσοστό πρώτους) και πραγματοποίησε  τη  μεγάλη έκπληξη , το τιμόνι του επιμελητηρίου να το πάρουν  οι τρεις τελευταίοι των εκλογών .

Να θυμίσουμε τα εκλογικά αποτελέσματα των εκλογών του επιμελητηρίου Κορινθίας στις 10 -12- 2017.

Αναλυτικά:

                                          

    Παναγιώτης Λουζιώτης              474 ψήφους,  25%, 5 έδρες

    Σωτήρης Μουρίκης                       454 ψήφους,  24%  5 έδρες

    Παναγιώτης  Πιτσάκης                371 ψήφους , 20% 4 έδρες

    Σωτήρης Σπιλιωτακάρας           302 ψήφους  16%  4 έδρες

    Δημήτρης Ραψωματώτης          292 ψήφους   15%  3 έδρες

Τα αποτελέσματα  της  χθεσινής οφορίας  έχουν ως εξής:

Παναγιώτης  Πιτσάκης     11

Παναγιώτης Λουζιώτης     5

Σωτήρης Μουρίκης            5

Σωτήρης Σπιλιωτακάρας   0

Δημήτρης Ραψωματώτης   0

Ενδεικτικό αποτέλεσμα “διεργασιών” ,εφόσον οι δύο τελευταίοι έθεσαν τους εαυτούς τους πρώτα ως υποψήφιους προέδρους και στην συνέχεια δεν τους ψήφισαν ούτε οι ίδιοι ,τηρώντας τα συμφωνηθέντα.

Το webkorinthos εύχεται στον νέο Πρόεδρο  Παναγιώτη Πιτσάκη,καλή επιτυχία και το Επιμελητήριο να γίνει η ομπρέλα, η ασπίδα προστασίας, ο σύμβουλος, ο συνεργάτης, ο φίλος των επιχειρηματιώνπροσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες και τις απαιτήσεις της εποχής. 

Μαρία Πασσαλή Νικολοπούλου

About Μαρία Νικολοπούλου