Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Tσουρέκι Έλατο με σοκολάτα

webkorinthos.esλατο

Eντυπωσιακό και νοστιμότατο τσουρέκι, για το οποίο θα χρειαστείτε μια κανονική ζύμη για τσουρέκι για την οποία απλώςθα χρησιμοποιήσετε την μισή ποσότητας μαγιάς από την ενδεδειγμένη, αφού η επιτυχία του, εν αντιθέσει με τα συνήθη τσουρέκια, είναι …να μην φουσκώσει πολύ και χάσει το σχήμα του χριστουγεννιάτικου …δέντρου

Χωρίζετε την ζύμη σε 2 κομμάτια και τα ανοίγετε σε χοντρόφύλλο.Σε κάθε κομμάτι ζύμης θα δώσετε κωνικό σχήμα έλατου. 

 
Τοποθετείτε το πρώτο κομμάτι σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τοαλείφετε με μερέντα ή λιωμένησοκολάτα κουβερτούρα.
Η ποσότητα σοκολάτας είναι θέμα προσωπικού γούστου.
Τοποθετείτε το 2ο κομμάτι ζύμης πάνω στην σοκολάτα.
Με μαχαίρι ή ψαλίδι κουζίνας χαράζετε τα πλαινά του τσουρεκιού σε λουρίδες, τόσο από την δεξιάόσο και από τηναριστερή πλευρά, φροντίζοντας στην μέση να παραμένει έναενιαίο κομμάτι, σε σχηματισμό «κορμού» του δέντρου.
Πατήστε με τα δάχτυλά σας κάθε διπλή λωρίδα ζύμης στις άκρεςκαι στρίψτε την 1-2 φορές ώστε να αποκτήσει όψη «πλεξούδας«.
Το ψήνετε όπως ένα κανονικό τσουρέκι, απλώςπαρακολουθώντας το λίγο παραπάνω γιατί είναι λεπτότερο και πιθανόν, ανάλογα και με τον φούρνο, να χρειαστεί λιγότερο από τον αναμενόμενοχρόνο.
Μπορείτε πριν το ψήσιμο να το πασπαλίσετε με σουσάμι αφού το αλείψετε με αυγό  και γενικά στα της συνταγής του τσουρεκιού ακολουθείστε όσα θα κάνατε για ένα συνηθισμένο τσουρέκι, πλην της λιγότερης μαγιάς και του σχήματος που θα δώσετε στην ζύμη.Το πρώτο φύλλο ζύμης, για ευκολία ανοίξτε το και σχηματίστε το κατευθείαν μέσα στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα, για το δεύτερο που θα σκεπάσει την σοκολάτα χρησιμοποιείστε μια καλά αλευρωμένηεπιφάνεια ώστε να διευκολυνθείτε στην μεταφορά της ζύμης στο ταψί.

 eisaigynaika.gr
http://webkorinthos.gr/item/a%ce%bb%ce%b5%ce%be%ce%ac%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%81%ce%b9%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%cf%86%ce%b5%ce%b6%ce%b1%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bb/

About Μαρία Νικολοπούλου