Το συκώτι είναι πολύ, πάρα πολύ υγιεινό γιατί δεν έχει καθόλου λιπαρά και είναι τίγκα στο σίδερο. Θέλει να το μαγειρέψεις «τόσο-όσο», δηλαδή δεν τρώγεται ωμό, αλλά, αν το παραψήσεις στεγνώνει πολύ και γίνεται σαν πετσί. Θέλει προσοχή. Επίσης, είναι ένα προϊόν που λατρεύεις ή μισείς. Μέση οδός δεν υπάρχει για κανέναν. Είναι όμως ένα πιάτο που μαγειρεύεται πολύ γρήγορα και είναι διαφορετικό γιατί, ενώ είναι, επί της ουσίας, κρέας… δεν έχει καμία σχέση με το κρέας. Για μένα, είναι πολύ πιο νόστιμο, κυρίως επειδή μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα.
Το πιάτο αυτό συνοδεύεται με καραμελωμένα κρεμμύδια που ταιριάζουν τρελά με το συκώτι.
Επίσης μπορείς να σερβίρεις το πιάτο με πουρέ, πατάτες τηγανητές ή ένα νόστιμο πιλάφι.
Συκωτάκια με καραμελωμένα κρεμμύδια
Ο αγαπημένος μεζές στην πιο γλυκιά έκδοση του.
#tsoulotip: Αφήνουμε το συκώτι στο ξινόγαλο για να αποβάλει την άσχημη μυρωδιά του και να γίνει πιο μαλακό.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι, κομμένο σε κύβους
500 ml ξινόγαλο
3 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε κάθετες φέτες
Χυμό από 1 λεμόνι
2 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.γ. ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ρύζι, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1Πλένουμε και στραγγίζουμε το συκώτι πολύ καλά.
Δείτε επίσης άλλη μία εκδοχή που θα σας ξετρελάνει !
Συκώτι μοσχαρίσιο με κρεμμύδι και κρασί στο τηγάνι
ΥΛΙΚΑ