Είναι φορές που δεν θέλει κανείς να φάει κρέας, όπως π.χ. όταν ο καιρός είναι ζεστός ή όταν η παρέα περιλαμβάνει χορτοφάγους. Σε αυτές τις περιπτώσεις το σουβλάκι που προτείνουμε είναι η ιδανική λύση: Νόστιμο, ευπαρουσίαστο και πολύ χορταστικό!
Τυρί: Ταλαγάνι
Μερίδες: 10 τεμάχια
Χρόνος προετοιμασίας: 10-15΄
Χρόνος ψησίματος: 6΄
Δυσκολία: Μέτρια
Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα σουβλατζίδικα της Κορινθίας
Θα χρειαστείτε:
• 400 γρ. Ταλαγάνι, κομμένο σε κύβους
• 20 ντοματίνια, κομμένα αν γίνεται στο μέγεθος του τυριού μας
• 20 κομμάτια από κολοκυθάκι, κομμένα στο ίδιο μέγεθος με τα υπόλοιπα υλικά μας
• 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
• Χυμό από 1 λεμόνι
• Ελαιόλαδο
• 10 ξύλινα καλαμάκια
Βήμα-βήμα:
• Μαρινάρουμε τα υλικά μας με την ρίγανη, το ελαιόλαδο και το χυμό λεμόνι. Τα περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια βάζοντας εναλλάξ 2 κομμάτια από κάθε είδος.
• Ψήνουμε στη σχάρα περίπου 6 λεπτά γυρίζοντάς τα 2 – 3 φορές.
Μυστικό
Μπορούμε να τα ψήσουμε και σε αντικολλητικό τηγάνι, αντί για σχάρα.