Χωριάτικη κρεατόσουπα σήμερα για να… ζεσταθεί το κοκκαλάκι μας από το κρύο. Εύκολη, πεντανόστιμη και γρήγορη συνταγή.
Υλικά
- 200 γραμ. πατάτες κομμένες καρέ(τετράγωνες)
- 200 γραμ. καρότα κομμένα καρέ
- 200 γραμ. πράσα κομμένα καρέ
- 200 γραμ. κολοκυθάκια κομμένα καρέ
- 200 γραμ. σέλινο κομμένο καρέ
- 200 γραμ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 100 γραμ. μπέικον κομμένο σε κομμάτια μακρόστενα
- 200 γραμ. φυτίνη
- 3 κύβους ή ζωμό κρέατος
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη φυτίνη μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι να μαραθεί.
Προσθέτετε τα χορταρικά μαζί με το μπέικον και τα αφήνετε να μαραθούν 10 λεπτά.
Προσθέτετε αλάτι-πιπέρι και τα σβήνετε με 1 κιλό ζωμό μοσχαριού.
Αφήνετε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 1 ώρα περίπου.
Σερβίρετε ζεστή και συνοδεύεται με λεμόνι.
Σημειώσεις συνταγής
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε στη σούπα 10 λεπτά προ του τέλους λίγο ζυμαρικό αστράκι.