Σήμερα το μενού έχει αγιορείτικη συνταγή για σουπιές στιφάδο. Νόστιμο, εύκολο και αρωματικό. Σε ποιον δεν αρέσει ένα εύκολο και νόστιμο στιφάδο σωστά;
Πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκινάμε!
Οπωροπωλεία – Υχθυοπωλεία
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 1/2 κιλό σουπιές
- 8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 5-6 φύλλα δάφνης
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- κανέλα σε στικ
- λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
- 300γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
Δείτε επίσης και αυτή την συνταγή
Εκτέλεση:
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σουπιές. Μπορείς για αρχή να τις πάρεις έτοιμες κατεψυγμένες. Δεύτερη επιλογή είναι να τις πάρεις έτοιμες καθαρισμένες από τον ψαρά. Η τρίτη επιλογή είναι να τις καθαρίσεις μόνη σου. Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου από μελάνι, καλό θα ήταν να βάλεις γάντια. Ό,τι και να επιλέξεις είναι μια χαρά. Βράσε τες για περίπου 40 λεπτά και έπειτα κόψτες σε κομμάτια.
Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί. Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.
Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης. Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Έτοιμες οι αγιορείτικες σουπιές στιφάδο!