Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό γαρίδες No2
- ½ κιλό καρότα
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Ζωμός κοτόπουλου
- ½ κιλό σπανάκι
- 30 γρ. κρεμμύδι ξερό (λευκό)
- ξύδι βαλσάμικο
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, αφήνοντας το κεφάλι και την ουρά. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα, τα αφήνουμε να σοταριστούν, προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπάσει τα καρότα.
Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας και αφού μαλακώσουν αρκετά τα περνάμε από το mixer. Σε ένα σκεύος κάνουμε το μείγμα, προσθέτουμε 3 μέρη ελαιόλαδο, 1 μέρος ξύδι και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Βάζουμε στην εστία ένα κατσαρολάκι να πάρει θερμοκρασία, προσθέτουμε το σπανάκι, αφού μαλακώσει λίγο προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το μείγμα.
Τέλος ψήνουμε ελαφρώς τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Σερβίρουμε τον πουρέ στο πιάτο, βάζουμε από πάνω το σπανάκι και στο τέλος βάζουμε από πάνω τις γαρίδες.
athensvoice.gr