Για σήμερα λοιπόν σάς έχουμε ένα εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα OREO. Τα γλυκά ψυγείου δεν έχουν εποχή όμως σίγουρα έχουν την τιμητική τους την Άνοιξη και το Καλοκαίρι. Οι ανεβασμένες θερμοκρασίες και ο ήλιος που λάμπει μας ανοίγουν την όρεξη και θέλουμε να γλυκαθούμε με ένα δροσιστικό γλυκό.
Υλικά
- Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
- Ζαχαρη 100γρ.
- Κορν Φλαουρ 80γρ.
- Βανίλια 2
- Μπισκότα 1 πακέτο OREO (150γρ.)
- Κουβερτουρα 50γρ.
- Σπορέλαιο 1 κ.σ.
Όμως οι υποχρεώσεις μας είναι πολλές και τα οικονομικά μας ίσως να μην βρίσκονται και στην καλύτερη κατάσταση. Γι’ αυτό και πολλές φορές αποφεύγουμε να αναμειχθούμε με την κουζίνα αφού φοβόμαστε μην ξοδέψουμε παραπάνω λεφτά ή δεν ξέρουμε αν θα μας φτάσει ο χρόνος.
Σας καταλαβαίνουμε γιατί τα ίδια τραβάμε κι εμείς. Γι’ αυτό βρήκαμε μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με τα πιο οικονομικά υλικά. Μπορεί να μην χρειαστεί να πάτε καν στο σούπερ μάρκετ, αφού τα περισσότερα υλικά κάθε νοικοκυρά τα έχει ήδη στα ντουλάπια της.
Μία οικονομική, γρήγορη και εύκολη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, ελαφρύ και δροσιστικό γλυκό ψυγείου με τα αγαπημένα μας μπισκότα OREO. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα σακουλάκι τροφίμων και βάζουμε μέσα τα μπισκότα OREO. Στην συνέχεια με ένα γουδί τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια. Παίρνουμε μία κατσαρόλα και βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά.
Μόλις η κρέμα μας γίνει παχύρρευστη αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά. Στην συνέχεια ακουμπάμε την κατσαρόλα μας στον πάγκο και βάζουμε στην κρέμα τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μπισκότα στην κρέμα και κρατάμε αν θέλουμε λίγα για το γαρνίρισμα. Ανακατεύουμε και πάλι.
Δείτε επίσης:
Παίρνουμε μία φόρμα για κέικ και της ρίχνουμε λίγο κρύο νεράκι. Στην συνέχεια αδειάζουμε στην φόρμα το μείγμα μας. Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει λίγο και στην συνέχεια βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Αφού περάσουν οι 3-4 ώρες, ξεκολλάμε το γλυκό από την φόρμα μας με προσοχή και το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε την κουβερτούρα.
Αφού λιώσει προσθέτουμε το σπορέλαιο στην κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κουβερτούρα σε ένα σακουλάκι τροφίμων και γαρνίρουμε το γλυκό μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Konstantina’s Kitchen