Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Κέικ πορτοκαλιού υγρό και μυρωδάτο!!

Κέικ πορτοκαλιού υγρό και μυρωδάτο!!

Μια συνταγή για ένα υπέροχο, μυρωδάτο κέικ πορτοκαλιού, με θρυμματισμένα φουντούκια, ένα ελαφρύ άρωμα μοσχοκάρυδου και πορτοκαλιού, περιχυμένο με σιρόπι πορτοκαλιού με άρωμα γαρίφαλου. Η απόλυτη γευστική απόλαυση του κέικ που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει με το πλούσιο άρωμά του και την απίθανη γεύση του.

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ: 
  • 160 γρ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
  • 155 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 55 γρ. φουντούκια, θρυμματισμένα σε σκόνη στο μούλτι
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 80 ml γάλα
  • Για το σιρόπι πορτοκαλιού: 
  • 3 πορτοκάλια
  • 130 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 4 καρφάκια γαρίφαλο

Fabrique Sucrée

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 20 εκ. Τοποθετείτε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε μέχρι να ασπρίσει και αφρατέψει καλά το μείγμα. Προσθέτετε τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Αφήνετε το μίξερ.
  2. Προσθέτετε σταδιακά και εναλλάξ, το μισό αλεύρι, τα μισά θρυμματισμένα φουντούκια, το μισό ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο και το μισό γάλα και ανακατεύετε με ένα μεγάλο, μεταλλικό κουτάλι απαλά μέχρι να ενσωματωθούν. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με την υπόλοιπη μισή ποσότητα, αλεύρι, φουντούκια, ξύσμα πορτοκαλιού και γάλακτος συνεχίζοντας το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ΜΗΝ ανακατέψετε πολύ ή ζωηρά το μείγμα γιατί θα σφίξει.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο βουτυρωμένο ταψί, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 30 λ ή μέχρι ένα καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του “βγει” καθαρό. Το αφαιρείτε από το φούρνο για αφήνετε μέσα στο ταψί για 2 λ και μετά το ξεφορμάρετε σε σχάρα που έχετε τοποθετήσει πάνω σε ένα ταψί.
  4. Για το σιρόπι πορτοκαλιού: Εν τω μεταξύ, λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, φτιάχετε το σιρόπι. Παίρνετε ένα αποφλοιωτή λαχανικών και αφαιρείτε τη φλούδα του ενός πορτοκαλιού, φροντίζοντας να παίρνετε όσο το δυνατόν μόνο την επιφάνειά τους και όχι την άσπρη ψίχα. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό, κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε την τυχόν άσπρη ψίχα και κόβετε την επιφάνεια της φλούδας σε πολύ λεπτές λωριδίτσες.
  5. Στίβετε και τα 3 πορτοκάλια και ρίχνετε το χυμό τους σε μια κατσαρολίτσα. Προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερό, τα ψιλοκομμένα κομάτακια, πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα, και τα σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 3 λ ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια δυναμώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και τα βράζετε για άλλα 3-4 λ, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρώς το σιρόπι. Το αφαιρείτε από τη φωτιά.
  6. Πετάτε τα γαριφαλάκια και με ένα κουτάλι της σούπας, ρίχνετε κουταλιά, κουταλιά, το ζεστό σιρόπι πάνω στο ζεστό κέικ. Το αφήνετε πάνω στη σχάρα μέχρι να απορροφήσει το σιρόπι και κρυώσει εντελώς. Το κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου