Φαγητό που το φτιάχνουν Ορεινή Κορινθία.
Το κλέφτικο πήρε το όνομα του από τους κλέφτες που έκλεβαν αρνιά και τα έψηναν σε πρόχειρους φούρνους που έσκαβαν μέσα στη γη, για να κρύψουν την μυρωδιά από το ψήσιμο.
Η καλύτερη συνταγή για μοσχάρι κλέφτικο στη λαδόκολλα που έχετε δοκιμάσει ποτέ!
Κλέφτικο τρυφερό και ζουμερό, που λιώνει στο στόμα ..
Κρέας από την Ορεινή Κορινθία θα βρείτε στα καταστήματα
Υλικά για 6 άτομα
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε φιλέτα
4-5 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
4-5 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
λίγα καρότα κομμένα σε ροδέλες
σκόρδο
5,6 μικρές πατατούλες καθαρισμένες
αλάτι, πιπέρι
ρίγανη
βούτυρο
5,6 λαδόκολλες μεγέθους Α3 και σχοινί
Αλατίζετε και πιπερώνετε το κρέας και από τις δυο πλευρές και προσθέτουμε ρίγανη.
Σε μια μικρή λαδόκολλα, βάζετε ένα κομμάτι κρέας, 1 κουταλιά του γλυκού βούτυρο, 1 ροδέλα κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, λίγες ροδέλες καρότο, 1 μικρή πατάτα στην άκρη.Διπλώνετε και κλείνετε τη λαδόκολλα με το σκοινί.
Επαναλαμβάνετε φτιάχνοντας άλλο πακετάκι μέχρι να γεμίσει η γάστρα
Βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο για περίπου 2 ώρες.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ψαχνό κρέας από διαφορετικά κρέατα,χοιρινό,μοσχαρίσιο,αρνάκι.
eliasmamalakis.gr