Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Λεχματζούν με μνήμες Σμύρνης

Λεχματζούν με μνήμες Σμύρνης

Τη συνταγή τη πήρα από τη Κα Σουλτάνα η οποία τα φτιάχνει όποτε μαζεύονται παΐδια και εγγόνια στο σπιτικό της.

Κληρονομιά της από τη Σμύρνη!

Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 ‘
Χρόνος ψησίματος: 35 ‘

Για τη ζύμη

1 κιλό αλεύρι

80 γρ μαγιά φρέσκια η 2 φακελάκια ξερή(αν δε θέλετε να φουσκώσουν πολύ μπορείτε να βάλετε 1)

νερό χλιαρό

1 κουταλάκι ζάχαρη

2 κουταλάκια αλάτι

Για το κιμά

500 κιλό μοσχαρίσιο

250 γρ αρνίσιο

250 χοιρινό

(μπορούμε να βάλουμε μόνο μοσχαρίσιο)

1 κιλό κρεμμύδια (στο τρίφτη και καλά στημένα)

250 γρ πελτέ

1 κουταλάκι καυτερό πιπέρι

αλατοπίπερο

λιωμένο βούτυρο για τα πιτάκια

5-6 κουταλιές της σούπας

Σε μια λεκάνη βάζω το αλεύρι με το αλάτι και στη μέση κάνω μια λακουβιτσα για τη μαγιά με τη ζάχαρη.

Ρίχνω χλιαρό νεράκι στο κέντρο κάνοντας κυκλικές κινήσεις και μετά ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της λεκάνης.

Σκεπάζω με καθαρή πετσέτα και την αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ωρίτσα περίπου.

Εδώ θα φάτε τα καλύτερα σουβλάκια και πίτσες στην Κορινθία

Βάζω το κρεμμύδι ,το πελτέ,το καυτερό πιπέρι και το αλατοπίπερο στο κιμά και ζυμώνω πολύ καλά.

Τον αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα.

Παίρνω ζυμάρι και κάνω μπαλάκια (όσο ένα μανταρίνι).

Τα περνάω με βούτυρο και πατάω λίγο με το χέρι μου,

από πάνω βάζω ένα μπαλάκι κιμά (όσο ένα μανταρίνι και αυτό) το πατάω με τη παλάμη μου και προσέχω να φαίνεται η πιτούλα γύρω-γύρω.

Συνεχίζω κάνοντας το ίδιο και με τα υπόλοιπά.

Ψήνω σε βουτυρωμένο ταψί στους 180 για 35 λεπτά περίπου!

Συνοδεύω με γιαούρτι και ψιλοκομένο μαιντανοό.

Καλή επιτυχία!!!

ooktherapy.gr

About Μαρία Νικολοπούλου