Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Με Αυτό το Ψωμί Χωρίς Αλεύρι Γίνεται Χαμός στη Γαλλία!

Με Αυτό το Ψωμί Χωρίς Αλεύρι Γίνεται Χαμός στη Γαλλία!
  • Μάθετε πώς να φτιάχνετε το πιο τέλειο ψωμί χωρίς αλεύρι.
  • Αυτό είναι το αγαπημένο ψωμί των Γάλλων της Νίκαιας.
  • Το όνομά του είναι socca.
  • Το όνομά του είναι socca και είναι ένα πολύ δημοφιλές street food στην πανέμορφη Νίκαια της Γαλλίας. 

    Συνήθως το τρώνε σαν ορεκτικό και το συνοδεύουν με ένα ποτήρι κρασί ροζέ. 

    Μάθετε πώς να το φτιάχνετε και εσείς και σας υποσχόμαστε πως είναι μια συνταγή που θα σας αλλάξει τη ζωή. 

    Για να φτιάξετε και εσείς, λοιπόν, ψωμί socca για 4-6 άτομα θα χρειαστείτε: 

    1 φλ. αλεύρι από ρεβύθια (απλά χτυπήστε ρεβύθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σας αλεύρι)

    • 1 φλ. νερό
    • 1μιση κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το τηγάνι
    • 1/2 κ.γ. αλάτι

    Ρίξτε τη ζύμη στο καυτό τηγάνι.

    ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΖΩΗΣ

    Ξεκινήστε ανακατεύοντας το αλεύρι με το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι σε ένα μπολ. Αφήστε τη ζύμη σας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. 

    Προθερμάνετε τον φούρνο και έπειτα το τηγάνι σας. Πέντε λεπτά πριν περάσει το 30λεπτο της ξεκούρασης της ζύμης ζεστάνετε και το τηγάνι στο φούρνο. 

    Αφαιρέστε το τηγάνι από το φούρνο μόλις περάσουν 5 λεπτά και ρίξτε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάλτε τη ζύμη στο τηγάνι και καλύψτε με αυτήν όλη την επιφάνεια. 

  •  

    ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΓΚΙΩΝΗ

     

    Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε.

    Ψήστε το socca στο φούρνο για 5-8 λεπτά. Το socca πρέπει να είναι μαλακό εσωτερικά και τραγανό απ’έξω. 

    Βγάλτε το ψωμί σας από το τηγάνι με μια σπάτουλα και κόψτε το σε τριγωνικά κομμάτια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι, ρίξτε και λίγο ελαιόλαδο από πάνω και σερβίρετε. Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να το σερβίρετε με λίγο τυρί και ελιές και έτσι έχετε έτοιμο ένα πεντανόστιμο ορεκτικό. 

     

    ΕΛΙΟΨΩΜΟ – ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΑ

    Πέρα από πολύ νόστιμο είναι και εξαιρετικά ευπαρουσίαστο.

    στάχυ – Bakery Cafe Patisserie

    Το socca τρώγεται καλύτερα ζεστό αλλά αν θέλετε μπορείτε να το φυλάξετε στο ψυγείο μέχρι και για 1 εβδομάδα. 

  • Πηγή

About Μαρία Νικολοπούλου