Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Παστουρμαδοπιτάκια σε φύλλο καταϊφι γεμιστά με κασέρι, με γλυκοκαυτερή σάλτσα

webkorinthos.παστουρμαδοπιτακιαΑυτές τις γιορτινές ημέρες τα παστουρμαδοπιτάκια με την γλυκοκαυτερή σάλτσα ντομάτας είναι ο πιο ωραίος μεζές για τις μαζώξεις γύρω από το τζάκι!

Τραγανό φύλλο, χωρίς πολλά λάδια και αυτή η θεική γέμιση με κασέρι και παστουρμά απλά υπέροχο …

Υλικά

250 γρ. φύλλο καταϊφι (arla)
10 φέτες παστουρμά
300 γρ. κασέρι Ξάνθης
Ελαιόλαδο

Για τη γλυκοκαυτερή σάλτσα
400 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 ¼ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μπούκοβο ή μια τσίλι πιπεριά
Κύμινο

Εκτέλεση

1.  Σ’ένα τηγανάκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας (η ποσότητα για το κύμινο και το μπούκοβο είναι σύμφωνα με τα γούστα μας) και τα βράζουμε μέχρι να μείνει το ¼ της αρχικής ποσότητας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C.

Συνταγές με Καταΐφι2.  Αφρατεύουμε με τα χέρια μας το φύλλο καταΐφι και το χωρίζουμε σε 20 ίσες ποσότητες. Κόβουμε τις φέτες του παστουρμά στη μέση, τις τοποθετούμε επάνω στο καταΐφι, προσθέτουμε το κασέρι τριμμένο ή σε κομμάτι και τυλίγουμε σε σφικτό ρολό.

3.  Αραδιάζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια σε ταψί, ζεσταίνουμε 50 ml. ελαιόλαδο, μόλις κάψει ραντίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρει υπέροχο χρυσό χρώμα το καταΐφι.

Σερβίρουμε αμέσως με την πικάντικη σάλτσα.

*  Σημειώσεις για τη συνταγή:
– Τα παστουρμαδοπιτάκια μπορούμε να τα έχουμε έτοιμα και αποθηκευμένα στην κατάψυξη ώστε να τα έχουμε πάντα διαθέσιμα.
– Το φύλλο καταΐφι είναι πάρα πολύ εύχρηστο και δεν στεγνώνει εύκολα σε σχέση με άλλα φύλλα αν όμως δυσκολευόμαστε, μόλις το αφρατέψουμε,  το διατηρούμε μέσα στη σακούλα του.
– Μπορούμε να προσθέσουμε και 1 μικρό κομμάτι ντομάτας στη γέμιση αλλά χωρίς σποράκια και ζουμιά.
– Αυτή η συνταγή μπορεί να γίνει και παστουρμαδόπιτα, μέσα στην οποία μπορούμε να απλώσουμε και τη σάλτσα!

www.funkycook.gr

ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΗΣ ΑΠ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – Παραδοσιακό Κρεοπωλείο

About Μαρία Νικολοπούλου