Τώρα που άρχισαν τα σχολεία και οι πολυάσχολες μαμάδες δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν πολύπλοκα φαγητά, αναζητούν γρήγορες και εύκολες συνταγές. Τη σημερινή πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή μας την έδωσε η Ταβέρνα-Εστιατόριο ΤΑ ΠΙΣΙΑ που βρίσκεται στους πρόποδες των Γερανείων, περιτριγυρισμένο από τα έλατα και την πλούσια βλάστηση του βουνού, στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στα Πίσια.
Τα συνδυάζει όλα:
Κοντινός προορισμός, Μαγευτικό τοπίο, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, εξαιρετική κουζίνα, αυθεντικές γεύσεις που θα θυμάστε καιρό!
Τι άλλο θέλετε;
Δείτε τη συνταγή:
Υλικά:
3/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. πιπέρι
1/4 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1/ κ.γ. πάπρικα
1/4 κ.γ. + 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1/8 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κ.γ. θυμάρι
1/4 κ.γ. μαϊντανό
4 μισά στήθους κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα και τα κόκαλα, σε κομμάτια
2 κ.γ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
3 κ.γ. χυμό λάιμ
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλάτι, το πιπέρι, το καγιέν, την πάπρικα, 1/4 κ.γ. σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, το θυμάρι και τον μαϊντανό. Τοποθετήστε μέσα στο μπολ το κοτόπουλο και ανακατέψτε το καλά.
Ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά. Τσιγαρίστε το κοτόπουλο έως ότου γίνει καφετί, περίπου για 6 λεπτά σε κάθε πλευρά. Προσθέστε 2 ακόμη κ.γ. σκόνη σκόρδου και το χυμό λάιμ. Αφήστε τα για 5′ λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας συχνά.
Περισσότερες πληροφορίες για την Ταβέρνα – Εστιατόριο ΤΑ ΠΙΣΙΑ εδώ: