Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Πορτοκαλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Πορτοκαλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Ο πιο πορτοκαλένιος και δροσερός σιμιγδαλένιος χαλβάς! Πορτοκαλένιος σιμιγδαλένιος χαλβάς, πανεύκολος, ελαφρύς και πολύ πολύ πορτοκαλί

ΥΛΙΚΑ

•4 ποτήρια χυμό πορτοκαλιού

•3 ποτήρια ζάχαρη •2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι •1 πρέζα κανέλα

•ξύσμα από 4 πορτοκάλια •λίγο κρόκο Κοζάνης ή ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά ( προαιρετικά )

•κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι για το σερβίρισμα

•καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ •Βάζεις σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη να ζεσταθούν, ρίχνεις τη κανέλα, τον κουρκουμά (αν βάλεις) και έπειτα το σιμιγδάλι. Σε χαμηλή φωτιά με ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις διαρκώς μέχρι να πήξει.

•Αν προσθέσεις κρόκκο Κοζάνης τον προσθέτεις αφού κατεβάσεις από τη φωτιά μαζί και με το ξύσμα και ανακατεύεις. Όσο είναι ζεστός τον τοποθετείς σε μία φόρμα της αρεσκείας σου ή σε ατομικά φορμάκια και αφήνεις στο ψυγείο για 1 ώρα.

•Σερβίρεις με χοντροσπασμένα καρύδια ή φυστίκια Αιγίνης, φέτες πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκαλιού και κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι-λεμόνι!

 

Καλά Μαγειρέματα!

About Μαρία Νικολοπούλου