Πολύ ελαφριά συνταγή μιας και δεν τηγανίζουμε. Ιδιαίτερα γευστική
Υλικά
-
3 μέτριες μελιτζάνες κομμένες σε μέτριες ροδέλες
-
Μπόλικο αλατόνερο για το μούλιασμα
-
1 κτσ ελαιόλαδο + λίγο ακόμα για το ταψί
-
Αλάτι – πιπέρι κατά βούληση
-
100 γρ μπέικον
-
200 γρ γαλοπούλα ή καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένα
-
200 γρ τυρί γκούντα τριμμένο
-
1/2 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
Για την ελαφριά μπεσαμέλ
-
500 ml γάλα φρέσκο πλήρες
-
50 γρ κορν φλάουρ
-
50 γρ βούτυρο φρέσκο
-
1 κτγ μοσχοκάρυδο σκόνη ή φεσκοτριμμένο
-
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
https://webkorinthos.gr/item/%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bc%ce%b1%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b7%ce%bb%ce%af%ce%b1%cf%82-web-korinthos-%ce%bf%cf%80%cf%89%cf%81%ce%bf%cf%80%cf%89%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%bf-%ce%bc/
Εκτέλεση
-
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε μέτριες ροδέλες. Τις μουλιάζουμε σε μπόλικο αλατόνερο για περίπου 2 ώρες για να ξεπικρήσουν. Στην συνέχεια χύνουμε το νερό. Τις μεταφέρουμε σε ένα βαθύ τηγάνι. Περιχύνουμε την 1 κτσ ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και τις σωτάρουμε χωρίς να τις πολύ ανακατεύουμε
Δείτε επίσης :