Φαγητό παντός καιρού, εύκολο και νοστιμότατο. Καλή μας όρεξη.!
200 γρ κιμάς χοιρινός
120 γρ ψωμί, μουσκεμένο
2 αυγά
100 ml ελαιόλαδο
100 γρ αλεύρι
Φρεσκοτριμμένο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κτγ κύμινο (ή όσο θέλετε)
40ml κόκκινο γλυκό κρασί
Για την σάλτσα:
Περισσότερα εδώ
2 τμχ κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κιλό τομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες
Φρεσκοτριμμένο αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέριΓια τον πουρέ πατάτας:
1 κιλό πατάτες
2 κρόκοι αυγών
120γρ βούτυρο
100ml γάλα
120γρ παρμεζάνα ή πεκορίνο romano ή γραβιέρα ή όποιο σκληρό τυρί προτιμάτε
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σουτζουκάκια:
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα υλικά για τον κιμά και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργήσουμε μία ζύμη. Σκεπάζουμε σε διαφανή μεμβράνη και παγώνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο. Μόλις παγώσει, πλάθουμε τα σουτζουκάκια αφού βρέχουμε τα χέρια μας με κόκκινο κρασί, δίνοντας κυλινδρικό σχήμα. Αλευρώνουμε τα σουτζουκάκια και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. Αφαιρούμε τα σουτζουκάκια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Στο τηγάνι σοτάρουμε τα υλικά της σάλτσας με την σειρά που αναγράφονται στην συνταγή. Μόλις σοταριστούν καλά, περιχύνουμε την σύβραση στα σουτζουκάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών κελσίου για 45 λεπτά.
Πουρέ πατάτας:
Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τη φλούδα και λιώνουμε με πηρούνι ή με μύλο για πουρέ. Αφήνουμε 1 λεπτό να φύγει ο πολύς ατμός, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το βούτυρο, ομογενοποιούμε, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το τυρί, τους κρόκους αυγών και τελευταίο το γάλα.
Πηγή