Ακτίνα: Off
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα και θα νομίζετε ότι τρώτε κατσικάκι!

webkorinthos tras

Τη σημερινή συνταγή μας την έδωσε το παραδοσιακό Κρεοπωλείο ΚΑΒΟΥΡΑΣ για το οποίο η ποιότητα και η φρεσκάδα του κρέατος είναι το μυστικό της επιτυχίας του και ο πρώτος λόγος που οι πελάτες του το εμπιστεύονται και το προτείνουν στους φίλους τους.  Δίνουν στο κρέας πρωτότυπες νότες με τα παρασκευάσματά τους κρατώντας τις τιμές χαμηλά. Συνεχώς προτείνουν διαφορετικές συνταγές ώστε όλοι να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους κρέας εύκολα, χωρίς να χρειάζεται χρόνος και προετοιμασία.

Τράγος ψητός στη λαδόκολλα

Υλικά

•   1500 γραμ.τράγος ή γίδα (χοντρό)
•   100  γραμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
•   4  σκελίδες σκόρδο σε φέτες
•   1  πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
•   1 κουτ. σούπας φυτίνη ή ελαιόλαδο για να το αλείψουμε
•   ⅓ κρασοπότηρο ελαιόλαδο
•   μπόλικο αλατοπίπερο
•   1 – 2  λαδόκολλες για το τύλιγμα
•   αλουμινόχαρτο για το τύλιγμα

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας, το κόβουμε σε μερίδες και το σκουπίζουμε να είναι στεγνό.

Το βάζουμε σ᾿ ένα μπολ, το αλείφουμε με τη φυτίνη και το λάδι, γύρω – γύρω και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. (Η ποσότητα του αλατοπίπερου εξαρτάται από το πόσο πικάντικο το θέλουμε).
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, και τ᾿ ανακατεύουμε όλα μαζί, τα σκεπάζουμε και τ᾿ αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Απλώνουμε την λαδόκολλα στον πάγκο της κουζίνας, αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, (και τα ζουμιά, αν έχει βγάλει).
Συνεχίζουμε τυλίγοντάς τα, μέσα στην  λαδόκολλα, (Εάν χρειαστεί βάζουμε και δεύτερη).

Έπειτα το τυλίγουμε και με το αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ταψί, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, πάνω – κάτω στις αντιστάσεις, για 3 – 3½ ώρες περίπου. (Εξαρτάται από την ηλικία του ζώου). 
Περίπου στη 1½ ώρα, το γυρίζουμε απ᾿ την άλλη μεριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο.
Λίγο πριν το τέλος, το βγάζουμε από τον φούρνο και το ξετυλίγουμε προσεκτικά. 

Αν δεν έχει ροδίσει το ξαναβάζουμε στο φούρνο, με ανοιχτή την λαδόκολλα και το ξεροψήνουμε, όσο μας αρέσει.

Σερβίρουμε απαραίτητα με σαλάτα της αρεσκείας μας και οπωσδήποτε με πατάτες τηγανητές και συνοδεύεται φυσικά από ένα καλό κόκκινο κρασί…

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΟΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΟ ΚΡΕΑΣ:

ΚΑΒΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ

About Μαρία Νικολοπούλου