Δεν είναι δύσκολο να φτιάξουμε υγιεινά γεύματα. Αλλά τι συμβαίνει με τα υγιεινά σνακ; Η πιο συνηθισμένη αιτία που αποτυγχάνουμε να χάσουμε βάρος είναι οι επιλογές μας στα σνακ.
Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ τα υπόλοιπα γεύματα τα σχεδιάζουμε, τα σνακ είναι παρόρμηση της στιγμής και επιλέγουμε με βάση την ευκολία.
Δεν χρειάζεται όμως να γίνεται έτσι. Αυτή η συνταγή που θα δείτε είναι ένας συνδυασμός σοκολάτας και ξηρών καρπών αλλά έχει μηδέν ζάχαρη.
Χρησιμοποιεί υπερτροφές όπως το λάδι καρύδας, το κακάο και το σιρόπι σφενδάμου. Το καλύτερο είναι πως μπορείτε να επιλέξετε τις γεύσεις που θέλετε ανάμεσα σε διάφορους ξηρούς καρπούς.
Σπιτική πραλίνα
Υλικά:
- 1 κούπα λάδι καρύδας
- 1/2 κούπα σκόνη κακάο
- 1/3 κούπας σιρόπι σφενδάμου
Οδηγίες:
- Λιώστε τα 3 συστατικά μαζί σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αφού το μείγμα έχει ομογενοποιηθεί, ρίξτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Μπάρα ξηρών καρπών
Υλικά:
- 1 κούπα βούτυρο από αμύγδαλα (ή άλλο βούτυρο από ξηρούς καρπούς)
- 1/2 κούπα σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 κούπα λάδι καρύδας
- 3 κούπες ξηροί καρποί (κολοκυθόσποροι, λιναρόσποροι, σουσάμι, αμύγδαλα, πεκάν, καρύδια, φουντούκια κλπ.
Οδηγίες:
- Συνδυάστε το βούτυρο από τα αμύγδαλα, με το σιρόπι σφενδάμου και το λάδι καρύδας σε ένα μπολ (σε χαμηλή φωτιά εάν τα συστατικά είναι στερεά σε θερμοκρασία δωματίου)
- Ρίξτε μέσα τους ξηρούς καρπούς και ανακατέψτε καλά.
- Ρίξτε μέσα την λιωμένη πραλίνα από το προηγούμενο βήμα και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
- Βάλτε το μείγμα σε κύβους πάνω σε ένα σκεύος και αφήστε το να κρυώσει στον καταψύκτη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Όταν θέλετε ένα σνακ, πάρτε απλά ένα κύβο από τον καταψύκτη περίπου 30 λεπτά πριν. Μην χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων για να τον ξεπαγώσετε.